Nyheder

Man kan ikke elske, hvis man er sulten

Der er tre fødevarer, danskerne forbinder med både sex og romantik. Det er østers, rødt kød og chokolade. Det viser FoodCultures undersøgelse af danskernes forhold til mad og sex, hvor de blandt andet er blevet spurgt, hvilket af ordene sex, romantik, hverdag og skilsmisse, de forbinder mest med fødevarer som rosenkål, østers, ørred, sushi, is og mange flere.

Sexolog Joan Ørting er ikke overrasket over, at det er de samme tre fødevarer, der får topscore på både sex og romantik.

"Romantik er forspil til sex, ligesom mad kan være det i mange sammenhænge. Det kan også være forklaringen på, at der er flere, der forbinder mad med romantik end med sex. Mens vi sidder og spiser den lækre røde bøf, sidder vi og fantaserer om, hvad vi skal gøre sammen med modparten, når maden er spist. Vi skaber billeder inde i hovedet, om de berøringer vi vil få og give, når måltidet er slut, og vi kigger hinanden i øjnene og skåler med tanke på efterspillet," siger Joan Ørting.

Kvinder: Sex og rødt kød hører sammen

Ifølge undersøgelsen forbinder mange - specielt tynde mænd - rødt kød med hverdag, mens kvinder i større grad mener, at sex og rødt kød hænger sammen.

"Mænd kan sagtens servere en rød bøf til en romantisk middag og forvente, at det giver gode tanker hos kvinden. For hende er rødt kød mere weekendmad end hverdag, og det er i weekenden, vi har de største forventninger til sexlivet. Det er der, der er tid til at forberede maden og give sig tid til at nyde den. Til gengæld skal han være meget opmærksom på, hvordan han spiser den, for det er noget, kvinder lægger mærke til. Og hvis han sluger maden og er for glubsk, vil hun tænke, at han er ligeså hurtig i sengen og ikke tager sig tid til at udforske hende, smage på hende og sætte pris på den gode råvare," mener Joan Ørting.

Mænd kan sagtens servere en rød bøf til en romantisk middag og forvente, at det giver gode tanker hos kvinden

Joan Ørting, sexolog

Mandens tanker er et andet sted

En kvinde kan derimod servere stort set hvad som helst for manden, hvis tanker vil være et helt andet sted. - Det er sjældent, at mænd rigtig lægger mærke til, at der er kræset om måltidet, og hun kan let blive skuffet over, at han ikke bemærker de helt rigtige soltørrede tomater, hun har brugt," siger sexologen.

Fælles for de tre topscorere på både sex og romantik - chokolade, østers og rødt kød, er at danskerne, når man ser bort fra de tynde mænds forhold til rødt kød, ikke forbinder dem med hverdag.

"I gamle dage var en lækker romantisk middag noget med ternet dug og rejemadder. I dag har det ændret sig til laks, en god bøf eller lam. Men det er alt sammen dyre ting, som skal forberedes grundigt og kæles om. Det er der ikke tid til i hverdagen, og selv om der selvfølgelig også er mange, der dyrker sex i hverdagen, så er det ikke det samme, som når der i weekenden bliver bygget op til det, og man får taget sig tid til det," siger Joan Ørting.