Nyheder

TV 2 ud med underskud på 213,5 mio

TV 2 kommer ud af regnskabsåret 2007 med et underskud på 213,5 mio. kr. Det står klart, efter TV 2's bestyrelse i dag har behandlet regnskabet.

"Resultatet er ikke tilfredsstillende. De høje forventninger til indtægter blev ikke indfriet, og omkostningerne på en række områder blev større end forventet. 2007 var præget af store investeringer, og målene var meget ambitiøse, men det har vist sig, at de nye aktiviteter har haft en længere indkøringsperiode og har trukket flere ressourcer end forventet," siger TV 2s bestyrelsesformand, Lars Liebst.

Når resultatet er markant lavere, end forventet ved halvårsregnskabet i august 2007, skyldes det især to forhold: Der er foretaget en nedskrivning af programtilladelsen for TV 2 Radio på 138,4 mio. kr. og nedskrivning af radioaktiver på 24,1 mio. kr. Samtidig er væksten i reklameomsætningen 61,4 mio. kr. lavere end forventet i august 2007.

Udsigt til underskud i 2008

Samtidig er der også udsigt til et underskud i 2008. Her forventer TV 2 et minus på 120-140 millioner kroner.

Hertil kommer et lavere resultat end ventet i TV 2 Forlag og i TV 2-tilknyttede virksomheder samt øgede udgifter i forbindelse med folketingsvalget i november, fratrædelser, personaleforpligtelser og udskydelse af indflytningen på Teglholm Allé.

Ifølge administrerende direktør Merete Eldrup skal der findes i omegnen af 150-200 millioner kroner, og det kommer til at kunne mærkes. TV2-ledelsen vil bruge den næste måneds tid på at finde ud af, hvor og hvordan der skal spares.

"Jeg ved, at ingen af os ønsker et TV 2 med underskud og nedskæringer, så jeg er ked af, at det desværre er realiteterne lige nu," fastslog Merete Eldrup over for medarbejderne efter bestyrelsesmødet i dag.