Bin Laden: Hævn for tegninger

Al Qaedas leder Osama bin Laden truer EU med en hĂĄrd straf for de danske Muhammed-tegninger.

I en lydoptagelse, der er lagt ud pĂĄ internettet," siger Osama Bin Laden, at tegningerne er en del af "et korstog", hvor ogsĂĄ pave Benedikt er involveret.

Meddelelsen fra Bin Laden har titlen "Reaktionen vil være, hvad I ser, ikke hvad I hører". Budskabet blev frigivet på femårsdagen for den amerikansk-ledede invasion i Irak.

Meddelelsen er øjensynligt den første fra bin Laden siden den 29. november, hvor han opfordrede europæiske lande til at trække sig ud af Afghanistan.

Den største forbrydelse

Al Qaeda-lederen sagde, at offentliggørelsen af tegningerne var en fornærmelse, og en større forbrydelse end når vestlige styrker angriber muslimske landsbyer og dræber kvinder og børn.

"Dommen for det vil blive mere alvorlig," sagde bin Laden ifølge den amerikanske organisation SITE, der overvåger al Qaedas meddelelser på internettet.

Der var ingen specifikke oplysninger om eventuelle fremtidige hævnaktioner. Terrorlederen nøjedes med en kryptisk besked om, at "reaktionen vil være, hvad I ser, ikke hvad I hører".

Chefen for SITE, Ben Venzke, kaldte bin Ladens ord "en klar trussel mod EU's medlemslande og et fingerpeg om, at et stort angreb kan være på vej."

"Det er imidlertid uklart, hvad tidsrammen for det er," sagde han.

Første lyd i flere måneder

Budskabet blev frigivet pĂĄ femĂĄrsdagen for den amerikansk-ledede invasion i Irak og en mĂĄned efter, at flere danske aviser genoptrykte den mest kontroversielle af Muhammed-tegningerne, der viser profeten med en bombe i turbanen.

Meddelelsen er øjensynligt den første fra bin Laden siden den 29. november, hvor han opfordrede europæiske lande til at trække sig ud af Afghanistan.