Nyheder

16-årig fundet død af meningitis

En 16-årig dreng er blevet fundet død af meningitis i Vejle. Det er endnu uvist, om der er tale om en smitsom type, men for en sikkerheds skyld har familien fået forebyggende medicin, og drengens skole er blevet orienteret, skriver Vejle Amts Folkeblad.

"Vi har en mistanke om, at det kan være den smitsomme meningitis. Men jeg ved ikke, om vi nogensinde finder ud af det. Muligheden for at identificere bakterierne forsvinder lynhurtigt," siger leder af embedslægeinstitutionen i Syddanmark, Henrik L. Hansen, til Vejle Amts Folkeblad.

Den 16-årige dreng havde haft influenzalignende symptomer og blev, ifølge politiet, fundet død i sin seng onsdag morgen. Han var elev på Vinding Skole i Vejle.

Embedslægen foretager nu en undersøgelse af hele hændelsesforløbet omkring drengens død, herunder lægekontakten op til dødsfaldet. Meningitis er en betændelse i hjernehinderne, der oftest rammer børn og unge. De hyppigste symptomer er nakkestivhed og feber, og det tilrådes at søge læge, hvis man har mistanke om at være smittet.

Det vurderes, at ni ud af 10, der bliver smittet, overlever uden mén.