21-årig dansk soldat død i ulykke

En konstabel fra Den Kongelige Liv-garde blev i aftes dræbt ved en våde-skudsulykke i Camp Bastion i Helmand-provinsen i Afghanistan, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK). Dermed har i alt 11 danske soldater mistet livet i Afghanistan siden 2002.

Der er tale om den 21-årige Morten Krogh Jensen. Han var ugift og havde ingen børn. Han efterlader sig far og mor samt en ældre søster.

Ulykken skete, da soldater inde i lejren var ved at gøre klar til mørke-uddannelse i terrænet uden for lejren.

Der var hurtigt lægehjælp til stede, men konstablens liv stod ikke til at redde. De pårørende er underrettet.

De nærmere omstændigheder ved ulykken kendes ikke på nuværende tidspunkt, men vil blive undersøgt i den kommende tid af både forsvarets Auditørkorps og af specialister fra hæren. Undersøgelsen skal også afdække, om der er noget i procedurerne, der kan eller skal gøres anderledes, så den slags ulykker kan undgås.

Den dræbte soldats deling var søndag aften samlet i lejren, hvor de i fællesskab og med den nødvendige hjælp fra læge, psykolog og feltpræst talte om ulykken og dens konsekvenser, oplyser HOK. Den dræbte soldat vil blive bragt hjem til Danmark så hurtigt som muligt.

"Det er med dyb beklagelse, at jeg har modtaget meldingen om, at en dansk soldat er blevet dræbt ved en tragisk vådeskudsulykke. Jeg tænker på de pårørende, som står over for en meget svær tid, ligesom jeg tænker på den dræbte soldats kammerater og venner nede i Helmand-provinsen, ikke mindst dem, der har haft ulykken på nært hold. Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe og støtte de pårørende i den kommende tid, ligesom den nødvendige støtte og opfølgning på ulykken er blevet iværksat nede ved den danske styrke og med støtte hjemmefra," siger generalmajor Poul Kiærskou, chef for Hærens Operative Kommando.