Nyheder

Villy Søvndal: "Gå ad helvede til"

"Gå ad helvede til". Det er SF's for-mand Villy Søvndals besked til Hizb-ut-Tahrir.

Opfordringen kom på SF-formandens blog i går, og over for Morgenavisen Jyllands-Posten strammer Villy Søvndal sin opfordring til medlemmerne af Hizb ut-Tahrir yderligere.

"Til disse mørkemænd vil jeg sige: Gå ad helvede til. Hvis de har så dybe længsler om at leve i et religiøst diktatur, så kan de rejse til de lande i Mellemøsten, hvor et sådant diktatur findes," siger SF-formanden.

"De må da for længst have forstået, at udsigten til, at noget sådan bliver til virkelighed her, er mindre end nul. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke tager af sted med det samme, hvis de har den type længsler," fortsætter Villy Søvndal.

"Disse udtalelser udtrykker politikernes moralske dekadence og fallit, når de reagerer med hån og forbud," siger talsmanden for Hizb-ut-Tahrir, Fadi Abdul Latif, som svar på Søvndals kontante udmelding.

SF-formanden reagerer blandt andet på baggrund af den demonstration, som Hizb-ut-Tahrir gennemførte i København i fredags, hvor der blev udslynget trusler mod den danske regering og danske politikere.

På Villy Søvndals blog skriver han blandt andet:

"Jeres åndsformørkede idioti har ingen gang på jord, for i længden vil ingen leve i ufrihed, uvidenhed og i jeres patetiske ubehjælpsomhed."