Nyheder

Salmonella-oksekød tilbagekaldt

Fødevareregion Syd har konstateret mul-tiresistent Salmonella Blockley i et parti oksekød, der er solgt i en række Føtex og Bilka varehuse.

Det drejer sig om "Mesterhakket kød" af tysk oprindelse med et fedtindhold på henholdsvis 3-7 procent, 9-15 pro-cent og 16-22 procent solgt i perioden fra den 11. til 19. februar.

Oksekød

Det drejer sig om "Mesterhakket kød" af tysk oprindelse med 3-7 pct., 9-15 pct. og 16-22 pct. solgt i perioden 11. til 19. februar

Desuden er der tale om tysk oksekraftben af mærket "Frisk fra egen slagter" og ossobuco mærket "Ludvig" også af tysk oprindelse.

Frosset kød bør blive afleveret

Er der forbrugere, der har valgt at fryse oksekødet ned, bør man aflevere det i det varehus, hvor kødet er købt.

Dette kan ske uden forevisning af bon. Alternativ kan forbrugerne vælge at kassere produkterne, oplyser Dansk Supermarked.

Hvis kødet ikke mod forventning varmebehandles/gennemsteges, kan der opstå infektion. Symptomerne er diarre, kvalme, feber og mavesmerter.