Nyheder

Ny asfalt halverer trafikstøj

En ny type asfalt, der halverer støjen fra trafikken, er på vej, skriver Mor-genavisen Jyllands-Posten.

Asfalten er allerede lagt ud på flere nye motorvejsstrækninger, ligesom bl.a. Københavns Kommune har kig på at reducere trafikstøjen markant.

"Den nye støjsvage asfalt reducerer støjen med tre-fire decibel. Det sva-rer til, at man reducerede trafikmæng-den til det halve eller satte farten for alle køretøjer ned med 20-30 km i timen," forklarer seniorforsker Hans Bendtsen fra Vejteknisk Institut.

Her forventer man, at en stor del af den fremtidige asfalt vil blive af den støjdæmpende type.

I modsætning til tidligere er både pris og holdbarhed nogenlunde den samme som med traditionel asfalt.

"Støjdæmpende asfalt er én af de allervigtigste ting i forhold til regeringens mål om at få nedbragt støjen," siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V). Han præsenterer i dag fire nye initiativer, der skal hjælpe beboerne i de 700.000 boliger, der i dag er plaget af støj.