Nyheder

UM advarer danskere efter tegning

Selv om Udenrigsministeriet i går offi-cielt gjorde alt for at nedtone optræk til en ny Muhammedkrise i en række mu-slimske lande, er flere ambassader i fuld gang med at advare danskere i områderne. Det skriver 24timer.

Den danske ambassade i Beirut advarer alle danskere i Libanon via sms om, at de er særligt udsatte i den kommende tid.

"Ambassaden opfordrer alle danskere til at udvise skærpet agtpågivenhed i den kommende tid", står der i sms-beskeden.

Samtidig er danske virksomheder og bosatte danskere blevet advaret i Iran.

Ifølge den dansk-pakistanke forfatter og integrationsrådgiver Muhammed Rafiq startede muhammedkrisen netop ved, at de lokale medier begyndte at beskrive tegningerne af den hellige profet. Nu frygter han, at der igen bliver massedemonstrationer.

"Pakistan er meget ustabilt i øjeblikket, og da der er valg 18. februar, venter islamister blot på, at der kommer en god grund til at lave ballade. Jeg kan godt forestille mig, at der kommer demonstrationer allerede på fredag eller næste fredag i forbindelse med bønnen," siger Muhammed Rafiq til 24timer.

Ifølge TV 2-korrespondent Simi Jan er alt dog roligt i Pakistan, hvor man er mere optaget af det forestående valg. Hun er selv på listen over danskere, der skal advares fra ambassaden, hvis sikkerhedsniveauet ændrer sig, og hun har ikke modtaget nogen advarsel. Ifølge en tidligere melding fra Ritzau skulle der være udsendt en sådan advarsel, men dette afviser ambassaden over for Simi Jan.