Nyheder

Fogh: Anledning til dyb bekymring

Statsminister Anders Fogh Rasmussen siger, at der grund til dyb bekymring efter mistanke om mordplaner mod bladtegner.

Ytringsfriheden er grundlaget for fol-kestyret, og derfor ser statsminister Anders Fogh Rasmussen med stor alvor på mordplanerne mod tegneren Kurt Wes-tergaard.

"Der er tale om mistanke om en meget alvorlig forbrydelse, som naturligvis giver anledning til dyb bekymring", siger Anders Fogh Rasmussen i en pressemeddelelse.

"Sagen viser desværre, at der også i Danmark er grupper af ekstremister, som ikke anerkender og respekterer de grundprincipper, det danske folkestyre bygger på," siger statsministeren i en pressemeddelelse.

Han udtaler sig ikke om den konkrete sag, men siger, at han er blevet orienteret af PET om, at efterretningstjenesten har forhindret et terrorrelateret drab. Statsministeren siger samtidig, at den generelle trusselsvurdering i Danmark ikke er ændret.

"Men under alle omstændigheder ser regeringen med stor alvor på ethvert anslag mod ytringsfriheden. I Danmark er der frihed til ikke blot at tænke og tale, men også at tegne, som man vil. Regeringen vil stå vagt om ytringsfriheden, som er selve grundlaget for et frit folkestyre," siger Anders Fogh Rasmussen.