Nyheder

DF: Grønlandsk FT-medlem klynker

Dansk Folkepartis medlem af Selvstyre-kommissionen, Søren Espersen, kalder truslerne fra det grønlandske folke-tingsmedlem Lars Emil Johansen om at træde ud af Folketinget for klynk.

"Han klynker og jamrer, som han altid har gjort. Han kan da bare gå ud af Folketinget, hvis han har lyst. Det er der ingen, der forbyder ham, men jeg tror ikke, han vil undvære sit veder-lag," lyder det fra Søren Espersen.

Lars Emil Johansen har luftet tanken, om at Grønland ikke skal have repræsen-tanter i Folketinget i Information.

Pres i asylsag

Debatten er opstået efter, at Lars Emil Johansen og hans kollega Juliane Henningsen kom under hårdt pres, da de støttede et forslag om forholdene for de afviste asylansøgere, som i lang tid så ud til at bringe regeringen i mindretal. Regeringspartierne og Dansk Folkeparti kritiserede grønlænderne for at blande sig i dansk indenrigspolitik, og det harmer Lars Emil Johansen.

"Men vi har aldrig bedt om at blive en del af den danske repræsentation eller Grundloven, vi har fået det pålagt, og nu skal det så også ligge os til last, at vi er der," siger Lars Emil Johansen til Information.

Lars Emil Johansen har fremsat forslaget om at droppe grønlandske medlemmer i Folketinget til sit parti Siumut.

Positivt bidrag

Søren Espersen har intet imod, at der er grønlandske medlemmer i Folketinget, hvis de bidrager positivt til Rigsfællesskabet, og den nuværende debat har efter Dansk Folkepartis opfattelse stort set kun én årsag. Lars Emil Johansen.

"Lars Emil Johansen er den største klynkemaskine. Fordi der for en gangs skyld er nogen, der ikke bare plaprer ham efter munden, som det ellers altid er blevet gjort, bliver han fornærmet. Lars Emil Johansen vil have det hele, og vil ikke bidrage positivt til Rigsfællesskabet. Det har han aldrig gjort. Vi har aldrig hørt Lars Emil Johansen sige, hvad Grønland kan bidrage med. Det eneste, vi hører fra Lars Emil Johansen, er krav og en konstant tilsvining af Danmark," siger Søren Espersen.

Han erkender, at der blev lagt pres på de grønlandske medlemmer af Folketinget i forbindelse med asylsagen, men det er der ifølge Søren Espersen ikke noget odiøst i.

"Der bliver lagt masser af pres på folk, der sidder på de yderste mandater. Hvad tror du, der er blevet lagt af pres på Pia Christmas-Møller eller Malou Aamund. Sådan er det, og det må de finde sig i. Hvis de ikke kan tåle lugten i bageriet, så skal de lade være med at være folketingsmedlemmer," siger Søren Espersen.