Nyheder

Gravide advares mod ingefærtilskud

Ingefær i høje koncentrationer, som det findes i visse kosttilskud, er mu-ligvis skadelige for gravide og deres fostre. Derfor fraråder Fødevarestyrel-sen gravide at spise disse kosttil-skud, indtil det er afklaret, om produkterne kan skade.

Gravide bør altid tale med deres læge, inden de vælger at tage kosttilskud...

Else Molander, Fødevarestyrelsen

Det er ikke skadeligt at spise alminde-lig mad med ingefær.

Den nye mistanke omkring ingefær har gjort, at virksomheden Ferrosan har trukket kosttilskuddet GraviFrisk med ingefær til gravide tilbage fra markedet.

GraviFrisk indeholder ekstrakt af ingefær i en mængde, der svarer til, at man dagligt indtager op til 6 gram tørret ingefær.

"Gravide bør altid tale med deres læge, inden de vælger at tage kosttilskud for at være sikre på, at der ikke er nogen risiko ved det. Det kan være forskelligt, hvad den enkelte gravide enten har brug for eller måske kan skade sig selv eller fostret ved at tage", siger kontorchef Else Molander fra Fødevarestyrelsen.