Nyheder

Seeberg: Ikke mit projekt længere

Gitte Seeberg, der netop har forladt Ny Alliance, føler ikke længere, at partiet er en del af hendes projekt.

Med Ny Alliances beslutning om ikke at stemme mod regeringen og Dansk Folke-partis asylaftale, blev projektet "midterparti" lagt for meget i graven for Gitte Seeberg.

"Vi skulle være et borgerligt-liberalt parti på midten og arbejde til begge sider. Men Dansk Folkeparti bliver vores tætteste samarbejdspartner, og derfor føler jeg ikke længere, at det er mit projekt," siger Gitte Seeberg.

"Min store bekymring er, at Pia Kjærsgaard sidder med ved bordet og kommer til at bestemme."

Men burde du ikke blive og kæmpe for partiet?

"Jeg føler, at det er det rigtige, jeg gør for mig selv nu. Vi kan ikke leve med så forskellige politiske positioner. Og jeg håber stadig, at partiet vil opnå politiske resultater," siger Gitte Seeberg.

Gitte Seeberg angiver politisk uenighed om den overordnede kurs som grunden til, at hun nu forlader partiet.

"Jeg tror, vi må være ærlige og sige, at det er fordi, vi politisk måske har haft forskellige mål med det. Vi startede som et midterparti. Jeg har forsøgt at fastholde den position som et midterparti, men der har så også været kræfter, der arbejdede i den anden retning. Jeg vil ikke sige noget dårligt om Ny Alliance. Det bunder i politiske uenigheder. Længere er den ikke," siger Gitte Seeberg.