Nyheder

Gitte Seeberg forlader Ny Alliance

En af de tre topfigurer i Ny Alliance Gitte Seeberg har netop forladt par-tiet. På et gruppemøde i dag kl. 11.30 orienterede hun folketingsgruppen om, at hun ikke længere vil repræsentere partiet. Gitte Seeberg vil i stedet fortsætte som løsgænger i Folketinget.

Med sin udtræden af folketingsgruppen stopper Gitte Seeberg mindre end et år efter, at hun var med til at stifte partiet i maj sidste år. Forklaringen på hendes brud med partiet er, at hun ikke længere er tilpas med hverken samarbejdet i ledelsen eller den politiske kurs.

"Vi kan ikke i længden leve med, at vi har forskellige opfattelser af, hvor vores politiske position skal være. Jeg mener, vi skal være på midten og hverken i den røde eller blå blok," siger hun. "Jeg er valgt på det partiprogram, som NA gik til valg på, og jeg vil stadig kæmpe for de sager som løsgænger."

Det er også bekymring over Dansk Folkepartis store indflydelse, der har fået hende til at bryde ud af Ny Alliance.

"Det er i sidste ende, Pia Kjærsgaard der bestemmer, hvor meget indflydelse NA får," fortsætter hun.

Gitte Seeberg ønsker ikke at vælte regeringen med sin beslutning.

"Jeg har peget på Fogh som landets statsminister, og det gør jeg stadig," siger hun.