Nyheder

Fogh vil ikke tale om Seeberg-exit

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) mistede mælet et kort sekund, da han på sit ugentlige pressemøde i dag blev præsenteret for nyheden om, at Gitte Seeberg forlader Ny Alliance for at blive løsgænger.

"Det er en ny oplysning for mig," var Anders Fogh Rasmussens første kommen-tar.

Udsigten til et folketing med to løs-gængere bragte ham dog ikke ud af fat-ning. Fogh forudser ikke, at Seebergs udtræden vil ændre det parlamentariske billede.

"Jeg tror, at vi efter forløbet i sidste uge kommer ind i en rimelig stabil parlamentarisk periode. Og det er mit sigte at sikre de bredest tænkelige flertal. Det ønske tror jeg, mange partier har. Det skal nok gå," siger han, og vil ikke kommentere nyheden nærmere.

På trods af hendes udtræden af partiet, kan der ikke skabes et flertal uden om regeringen, uden at Ny Alliances resterende fire mandater tælles med.