Nyheder

Naboer delte om nyt ungdomshus

Et nyt ungdomshus på den nedlagte Frederikssundsvejens Skole i Københavns nordvestkvarter vækker både frygt og glæde blandt naboerne.

I Andelsboligforeningen Frederikssunds-vej med 122 lejligheder og to børneha-ver, frygter man, at den kommer til at stå på larm og ballade nat og dag.

Men Freja Wedenborg fra Beboersammen-slutningen Tinget, der dækker 1500 husstande i området omkring Provstevej lige over for skolen, ser derimod frem til at få et ungdomshus til kvarteret.

Savner kulturhuse og folkekøkkener

"Det er fantastisk. Vi savner i den grad kulturhuse og gode billige folkekøkkener herude. Med en god dialog fra starten er jeg sikker på, at et ungdomshus vil trække noget positivt til lokalmiljøet," siger hun.

Men formanden for Andelsboligforeningen Frederikssundsvej frygter det værste:

Overvejer underskriftsindsamling

"Jeg er bestemt ikke glad. Jeg frygter, at der følger larm og ballade med ligesom, da Ungdomshuset lå på Nørrebro," siger formanden Connie Hansson.

Hun mener, at et ungdomshus slet ikke skal ligge i nærheden af almindelig bebyggelse. Bestyrelsen for boligforeningen mødes i morgen og vil da tage stilling til, om de vil starte en underskriftindsamling imod ungdomshuset.

Konservative politikere for og imod

To konservative politikere, Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, har desuden taget initiativ til to underskriftindsamlinger blandt naboerne i området - en for og en imod de unge. Indtil videre har 212 ifølge Ekstra Bladet sagt nej tak til at have dem som naboer, mens 81 gerne åbner op for de unge.