Nyheder

CD nedlægger sig selv

Centrum-Demokraterne besluttede i går ved et ekstraordinært landsmøde på Københavns Rådhus at nedlægge sig selv som parti den 1. februar 2008, oplyser politisk næstformand Hans Christian Christensen til Ritzau.

Det skete med to tredjedels flertal.

"Der er så mange partier på midten, og vi er blevet færre medlemmer. Nogle er gået med i Ny Alliance eller andre partier. Vi har 320 medlemmer ifølge den seneste medlemsliste," siger Hans Christian Christensen, der har været medlem af partiet i knap 30 år.

Han afviser, at det var en fejl, at CD før seneste valg allierede sig med Louise Frevert, som havde forladt Dansk Folkeparti. Sammen med CD's nye formand Ben Haddou skulle Frevert skaffe partiet i Folketinget.

"Det var bestemt ikke en fejl. Vi skulle have haft flere kendte. Vi var ikke nok oppe på mærkerne, og vi havde ikke forudset valget. Det kom lidt bag på os," siger han.

CD blev også hæmmet af, at daværende landsformand Bjarne Møgelhøj forlod partiet til fordel for Ny Alliance, påpeger Hans Christian Christensen.

Han finder det vemodigt, at partiet nedlægges, men melder sig ikke ind i et andet parti.

"Man skal se kendsgerningerne i øjnene. Hvis vi kun har 320 medlemmer, så nytter det ikke at have et hjertens godt program. Vi har et fantastisk socialt program, en fin erhvervspolitik og EU-politik. Men det duer ikke, hvis vi ikke har profilerne. Der skal nogen til at trække læsset," siger Hans Christian Christensen.

CD blev stiftet i november 1973 af Erhard Jakobsen, socialdemokratisk folketingsmedlem og borgmester i Gladsaxe. Det ny parti bragede med 14 mandater ind i Folketinget ved det såkaldte jordskredsvalg.