Nyheder

Red light district skal ryddes op

Letpåklædte kvinder bag glasruder oplyst af røde lamper har været et helt almindeligt syn i den hollandske hovedstad Amsterdam. Nu vil borgmesteren rydde op i turistattraktionen "Red light district" ifølge nyhedsbureauet AP.

"Legaliseringen af prostitution har ikke givet os de resultater, vi havde håbet på. Vi ønsker delvist at ændre loven, specielt med tanke på de kvinder, der bliver udnyttet i sexindustrien," siger Job Cohen, borgmester i Amsterdam, i dag.

Ifølge borgmesteren har legaliseringen af prostitution i år 2000 ført til, at det er gadebander, der styrer sexindustrien i Amsterdam.

Oprydning i "Red light district"

For at komme alfonsvirksomheden til livs vil kommunen nu tvinge alle escortbureauer til at registrerer sig, have en licens, en fast adresse og telefonlinje. Og bureauernes økonomi skal overvåges.

Anden del af oprydningen startede allerede i år 2003. I et forsøg på at slå ned på den ulovlige, uregistrerede del af sexindustrien lukkede myndighederne flere bordeller. Og nu skal flere bygninger i centrum - som rummer en tredjedel af prostitutionsvinduerne - sælges til andre formål.

En ny type turisme

Prostitution har været en del af gadebilledet i Amsterdam i mange år - og det har for det meste været tolereret af de hollandske myndigheder. Bordeller og liveshows har længe været en del af byens image.

Alligevel trorlokalpolitiker Lodewijk Asscherikke, at turisterne vil svigte Amsterdam.

"De turister som er her nu, de højlydte brittere, er ikke nødvendigvis de turister, man ønsker sig. Og der vil fortsat være vindusprostitution, men mindre kriminalitet," siger han.

Skeptiske prostituerede

Lederen for de prostitueredes informationscenter i Amsterdam - Mariska Majoor - tror ikke på, det mindre tilgængelighed vil føre til mindre prostitution.

"Jeg tror nærmere, det vil føre til, at flere piger trækker på gaden," siger Majoor, som selv har arbejdet som prostitueret.

Hun tror langt fra, at det er realistisk, at der vil være en sexindustri uden kriminalitet i Amsterdam inden år 2012 - sådan som politikernes mål er.