Nyheder

Fogh: Ingen skumle EU-motiver

Det var kun for at opfylde befolknin-gens ønsker, og bestemt ikke for at undgå en folkeafstemning, at ni punkter blev ændret i den nu under-skrevne Lissabon-traktat. Det under-streger statsminister Anders Fogh (V).

"Vi har arbejdet for, at der ikke bliver overført suverænitet fra medlemslandene til EU. Det har vi opfattet som et ønske fra den danske befolkning," siger han. Da traktatens indhold blev fastlagt, oplyste regeringen ni punkter, der ville udløse dansk folkeafstemning. Alle blev ændret.

Ifølge kritikere for at undgå at spørge folket, men det afviser Fogh.

"Jeg synes, det er noget mærkeligt noget. Der bliver udtrykt et folkeligt ønske, om at der ikke overføres flere beføjelser til EU, så får vi det opfyldt, og straks bliver vi beskyldt for at have skumle motiver. Det passer ikke," siger han.