Nyheder

CD overvejer at skifte navn

Centrum-Demokraterne (CD) skal på et ekstraordinært landsmøde sidst i januar beslutte, om partiet skal fortsætte med at eksistere eller opløses. Partiets hovedbestyrelse besluttede på et krisemøde i dag at indkalde til landsmødet, som kun vil have spørgsmålet om partiets videre eksistens på dagsordenen.

Et flertal af hovedbestyrelsen lægger op til, at man lukker det nuværende parti og i stedet danner et nyt. Der skal et flertal på to tredjedele ved landsmødet til at opløse det nuværende parti.

Frevert også bag forslaget

"I første omgang lægger vi op til at danne en forening, som så skal danne et helt nyt parti. Vi skal starte noget nyt op, som virkelig er gennemtænkt, og som koncentrerer sig om midten i dansk politik," siger partiets formand Ben Haddou til Ritzau.

Også Louise Frevert, som for nylig forlod Dansk Folkeparti til fordel for CD, står bag forslaget om at danne et nyt parti, oplyser Ben Haddou.

Formålet med at danne et nyt parti, er ifølge Ben Haddou blandt andet at komme af med billedet af, at ledelsen i CD nærmest ejer partiet. Der er derfor brug for et nyt parti med et nyt navn. Ben Haddou har endnu ingen bud på et eventuelt nyt navn.

Der skal et flertal på to tredjedele ved landsmødet til at opløse det nuværende parti.