Nyheder

Portræt: Birthe Rønn en vejrhøne

"Én stor kovending".

Sådan portrætteres integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i det nyeste nummer af Dansk Folkepartis medlemsblad, Dansk Folkeblad. Det er udgivet af Dansk Folkepartis folketingsgruppe med DF-pressechef Søren Søndergaard som ansvarshavende redaktør.

"Danmarks nye integrationsminister er - i skarp kontrast til offentlighedens billede af hende - en vejrhane. Birthe Rønn Hornbech har over de sidste tyve år bevæget sig fra at være en af de skarpeste kritikere af den danske udlændingepolitik til i dag at være repræsentant for de samme politisk korrekte synspunkter, som hun for fem år siden hudflettede," skriver Kenneth Kristensen Berth fra DF's pressetjeneste i Dansk Folkeblad.

Han har lavet en gennemgang af ældre og nyere udtalelser fra Birthe Rønn Hornbech om den danske udlændingepolitik og karakteriserer hende som "én stor kovending". Udgangspunktet for portrættet er Rønn Hornbechs bøger "En lige venstre" fra 2001, "Tale er guld" fra 2006 og en række avisartikler de seneste 20 år.

Til at underbygge portrættet fremstilles landets nye integrationsminister iført muslimsk tørklæde på et computermanipuleret billede. I artiklen kritiseres hun på at være en "vejrhøne", der skifter meninger, som vinden blæser.

"Den i pressen for sin princip- og karakterfasthed så roste politiker er i virkeligheden en vindbøjtel, der ikke har bestilt andet end at skifte standpunkter siden 1985," skriver forfatteren i en billedtekst.