Nyheder

DF: Al Gore skader klimadebat

Verdens temperatur stiger, og den danske klimadebat kan også blive hed, efter Dansk Folkeparti har udpeget Morten Messerschmidt som ny klima- og energiordfører.

Han mener, at klimadebatten er alt for ensporet i forhold til, at menneskers udledning af CO2 er den væsentligste årsag til den globale opvarmning.

"Det er et intellektuel totalitært synspunkt, at argumenter, der modsiger CO2-teorien, ikke er velkomne," siger Messerschmidt til Ritzau.

Han kalder det "latterligt", at Al Gore i sidste måned modtog Nobels fredspris for sit arbejde med at sætte klimaet på verdenssamfundets dagsorden.

"Al Gore er en fupmager, der er til skade for klimadebatten. Han forplumrer det hele ved sin ensidige nærmest religiøse retorik. Han gør det til et religiøst fænomen, hvor folk er gode eller onde," siger Dansk Folkepartis klimaordfører.

At der kan vente nogle varme debatter med eksempelvis klimaminister Connie Hedegaard (K) illustreres af, hvad Hedegaard udtalte, da Al Gore fik fredsprisen.

"Anerkendelsen til Gore belønner en helt unik, personlig indsats for at åbne verdens og ikke mindst amerikanernes øjne for udfordringen," sagde Connie Hedegaard.