Nyheder

Forældre undgår sex-snak med børn

Nutidens forældre er for dårlige til at tage frække ord i munden og tale om sex med deres børn. En rundspørge blandt unge viser, at far og mor of-tere undviger den intime snak end for 20 år siden. Det skriver metroXpress.

I dag oplever syv ud af ti drenge og halvdelen af alle piger således at vokse op i et hjem, hvor der ikke tales om sex.

Til sammenligning var det under halvdelen af de unge fra 1989, der ikke fik talt om sex med far og mor.

"Forældrene forlader sig mere og mere på, at det er skolens og samfundets opgave at informere deres børn om sex," siger Charlotte Wilken-Jensen fra gynækologisk obstetrik på Amtssygehuset Roskilde og leder af Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik.

Forældrene har ikke selv sex

Hun kan godt forstå, at det kan være svært at følge med og vejlede sin teenager på et marked med mange nye kønssygdomme og præventionsmidler.

"Men derfor skal forældrene alligevel tage ansvaret for at tale om det at have sex. Vi ser unge piger fra velfungerende hjem komme ind for at få en abort - og forældrene ved ikke engang, at pigerne har et sexliv," siger Charlotte Wilken-Jensen.

Det understøttes af tallene, for mens aborttallet er faldende for ældre kvinder i Danmark, så stiger det fortsat for de helt unge piger. Med al sandsynlighed fordi 20 procent af de unge stadig fravælger prævention til deres seksuelle debut.

"Der er opstået en generthed over for sex blandt voksne, og så bliver de unge lige så generte. Det er ikke forargelse. Men mange forældre i dag har ikke selv et sexliv. De har simpelthen for travlt. Og det er svært at indrømme. Derfor et det svært at tage hul på emnet med sine børn," mener psykolog og forfatter til bogen Sanne, sex og samliv, Sanne Neergaard.