Nyheder

Auken: Gennemført ubehagelig

Svend Auken (S), Folketingets hid-tidige næstformand, kalder det gennem-ført ubehagelig spekulation, når Pia Kjærsgaard (DF) truer med smide Asmaa Abdol-Hamid (EL) ud af Folketinget, hvis hun siger noget religiøst fra talerstolen, hvortil hun kan blive indkaldt som suppleant.

"Det er en skabt situation for at hidse mennesker op, og det synes jeg ikke er rart," siger Auken. "Hun har selvfølgelig lov til at tale som alle andre. Hun skal behandles med respekt, lige som Pia Kjærsgaard skal behandles med respekt."

I et interview på Dansk Folkepartis hjemmeside siger Pia Kjærsgaard: "så smider vi hende ud", hvis Abdol-Hamid indleder sin tale med "I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige". Pia Kjærsgaard erkender dog, at det ikke kan ske korporligt.

Folketinget har endnu ikke valgt ny formand, efter at Chr. Mejdahl ikke genopstillede ved valget. Men et flertal har peget på Thor Pedersen.