Skån klimaet med korrekt dæktryk

Kører du med lavere dæktryk, end instruktionsbogen angiver, bruger du mere brændstof end nødvendigt.

Faktisk er det muligt at nedsætte forbruget af brændstof med hele 10 procent, hvis lufttrykket korrigeres, viser målinger fra Norges Automobilforbund. Det giver samtidig bilkørslen en tilsvarende mindre udledning af CO2.

En undersøgelse fra dækfirmaet Bridgestone viser, at 94 procent af alle europæiske biler kører med forkert tryk i et eller flere dæk.

"Vi har hele tiden vidst, at man sparer penge og CO2 ved at køre med korrekt dæktryk, men at det er så højt som 10 procent er overraskende. Den ekstra tid, det tager at tjekke lufttrykket, er givet godt ud for både miljøet og pengepungen," siger Jacob Sørensen fra Informationscenteret for Miljø og Sundhed.