Nyheder

Rune Lund (EL) kommer ikke ind

To-et-halvt år i Folketinget blev det til i denne omgang for Enhedslistens Rune Lund, der trak en nitte, da Enhedslisten gik to mandater tilbage. Måske er tabet til at overvinde for Rune Lund, der selv har forklaret, at han egentlig ikke havde noget ønske om at komme i Folketinget, men at det "bare skete".

Den 31-årige Rune Lund har i Folketinget blandt andet fokuseret på EU-spørgsmål. Han har været folketingskandidat siden 2003, og er i det civile liv stort set færdig med et studie i statskundskab.

Tidligere blev Lunds engagement blandt andet vækket i forbindelse med Operation Dagsværk, som han var formand for i en periode, samt i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Før tiden i Folketinget har Rune Lund arbejdet som pædagogmedhjælper, hjemmehjælper og fredsvagt i Guatemala. Kort før valget overnattede han på en papkasse i Flakhaven i Odense som led i en kampagne om at afskaffe fattigdom.

I det private bor Rune Lund i Brønshøj sammen med sin kæreste.