Nyheder

Indvandrere kan ændre valgresultat

Det tætte opløb mellem Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen ved valget i morgen kan måske blive endnu mere uforudsigeligt på grund af ind-vandrerstemmer. Direktøren for analyse-bureauet Epinion, Mogens Storgaard Jakobsen, forklarer, at indvandrere næsten ikke figurerer i meningsmåling-er og dermed kan udgøre en usikkerhed i forhold til målingernes resultater.

"I princippet er det en gruppe, der er underrepræsenteret i meningsmålinger, og som på den måde kan udgøre en reserve," siger Mogens Storgaard Jakobsen.

Han vurderer, at de manglende indvandrere i målingerne kan udgøre en forskel på omkring én procent i det samlede billede.

Mindre end én procent stigning kan eksempelvis være lig med en undgåelse af spærregrænsen for Helle Thorning-Schmidts støtteparti Enhedslisten. Det er ét af de partier, der traditionelt står stærkt blandt indvandrere, og det får støtte fra to imamer fra Islamisk Trossamfund, som opfordrer medlemmerne til at stemme på Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid.