Nyheder

Sass-sag: Debat på Ekstra Bladet

Ekstra Bladets chefredaktør Bent Fal-bert måtte selv skrive historien, hvor Henrik Sass Larsen (S) beskyldes for at have lækket oplysninger til partiet Venstre, mens Mogens Lykketoft var for-mand for Socialdemokraterne.

Flere journalister på Ekstra Bladet fortæller til Nyhedsavisen, at histo-rien har været genstand for heftig de-bat blandt medarbejderne på den poli-tiske redaktion.

På TV 2 News i dag forklarede Bent Fal-bert, at den politiske redaktion har arbejdet på artiklen længe.

Bent Falbert afviser

"Det er jo helt usædvanligt, at en ansvarshavende skriver den her slags selv. Men jeg kan desværre ikke svare på spørgsmålene, fordi jeg er kontraktlig forpligtet til at holde mund. Men jeg tror godt, at jeg kan sige så meget, at der har været en masse interne overvejelser på redaktionen forud for artiklen," siger journalist Jan Kjærgaard fra Ekstra Bladet.

Lederen af Ekstra Bladets politiske redaktion, Sandy French, har kun én forklaring på, hvorfor Bent Falbert er skribent på spionartiklen.

"Det er fordi, det er Falberts historie," siger Sandy French, der dog ikke vil kommentere sagen yderligere.

Bent Falbert afviser, at der har været en debat på Ekstra Bladets redaktion forud for offentliggørelsen af artiklen.

På samme måde afviser Jan Kjærgaard, at han har udtalt sig til Nyhedsavisen og kalder på Ekstra Bladets hjemmeside for "opspind, falsk og frit opfundet."