Nyheder

Avis: S-ordfører spion for Venstre

Henrik Sass Larsen - socialdemokrati-ets politiske ordfører og Helle Thor-ning-Schmidts nærmeste fortrolige - var stikker i sit eget parti i en lang periode op til folketingsvalget i 2005. Det skriver Ekstra Bladet.

Som selvbestaltet spion leverede Sass ifølge avisen stribevis af fortrolige oplysninger til Venstre, hvis ministre løbende blev informeret om den social-demokratiske oppositions hensigter; alt sammen for at undergrave Mogens Lykketoft, som var partiformand 2002-2005, og som forsøgte at blive stats-minister ved valget 8. februar 2005.

Jeg var ofte forbløffet over, hvor velinformeret en række af Venstres politikere var om de interne forhold hos Socialdemokraterne

Claus Hjort Frederiksen (V)

Jens Rohde, der var Venstres politiske ordfører fra 2001, indtil han blev direktør for TV2 Radio i september 2006, bekræfter Ekstra Bladets detaljerede oplysninger:

"Jeg vil ikke blande mig i politik mere. Men jeg vil heller ikke bestride sandheden, når Ekstra Bladet har fundet frem til den," siger Jens Rohde.

Fra Sass til pressechef til topfolk

Kilder i partiet fortæller, at de fortrolige meddelelser i mange tilfælde blev kanaliseret fra Sass til Venstres topfolk via Venstres pressetjeneste, hvis chef, Mikkel Faurholdt, var ven af Henrik Sass.

En Venstre-minister fortæller, at Jens Rohde på et kritisk tidspunkt ringede til Henrik Sass Larsen og spurgte direkte, om Socialdemokraterne ville være med til strukturreformen. Ja eller nej? Sass svarede nej, og Jens Rohde gav beskeden videre ved næste fredagsmøde blandt Venstres ministre.

Claus Hjort: Det undrede mig

Adskillige Venstre-folk bekræfter, at Rohde jævnligt fortalte om oppositionspartiets planer.

Regeringens indpisker, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, undrede sig også over de mange fortrolige oplysninger, der flød fra Socialdemokraterne til Venstre:

"Jeg var ofte forbløffet over, hvor velinformeret en række af Venstres politikere var om de interne forhold hos Socialdemokraterne," siger han.