Nyheder

Valg: Se og stem på dagens citat

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har udskrevet valg, der skal afholdes tirsdag den 13. november.

Dermed er den 20 dage lange valgkamp og de politiske slagsmål skudt i gang.

Hver dag kan du stemme om dagens citat her - på valgdagen kårer TV 2 valgkampens citat.

Hvem siger og mener hvad - og om hvem? Og hvad bliver valgets temaer? Det kan du læse meget mere om her:

Valgdag 20 (den 12. november)

"Det er på vippen, om VK-regeringen kan fortsætte."Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V)

Valgdag 20

Med 32 procent af stemmerne vandt Helle Thorning-Schmidt (S) dagens citat. I alt stemte 1776

"Det er meget skræmmende med de tre terrorsager, vi har - og nu med en ny anholdelse. Da er vi nødt til at stå fast på de danske værdier, og det synes jeg netop også har været alt for lidt med i den her valgkamp. Her havde jeg da et håb til Ny Alliance, og jeg synes, det er virkelig ejendommeligt, at Naser Khader ikke har taget det op selv i valgkampen." Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti

"Det er jo ganske tydeligt, at Naser Khader har valgt side. Han har valgt Bendt og Anders, og med Bendt og Anders så kom-mer selvfølgelig også Pia, for ellers kan de ikke skabe et flertal."Helle Thorning-Schmidt på spørgsmålet om hun har opgivet Naser Khader

"Asylansøgernes forhold er vigtige, men man bør også beskæftige sig med den dybt bekymrende trussel mod demokratiet. Men oppositionen forsøger at undgå det i valgkampen. Jeg tror ikke, de har noget svar på problemet."Naser Khader, Ny Alliance, om islamiseringen

Det er jo ganske tydeligt, at Naser Khader har valgt side. Han har valgt Bendt og Anders, og med Bendt og Anders, så kommer selvfølgelig også Pia, for ellers kan de ikke skabet et flertal

Vinder af dagens citat, valgdag 20

"Lars Løkke er mere optaget af privat­hospitalernes vækst end patienternes ve og vel. Han flytter patienter fra offentlige sygehuse til private, han flytter skattekroner, og desværre flytter lægerne og sygeplejerskerne med. Det vil vi gøre op med."Sundhedsordfører Mette Frederiksen (S) om regeringens ventetidsgaranti og privathospitalerne.

"Jeg vil i stedet have, at det enkelte barn lærer i sit eget tempo. Det skal være en skole, der ikke er inddelt i klasser. Som ikke har klasseværelser, men som har en lang række af rum, hvor børnene kan lære. Hvor der ikke er en klasselærer. Barnet skal i stedet have en tutor. Eller coach."Lars Kolind,kandidat for Ny Alliance, om at folkeskolen skal undergå "danmarkshistoriens største forandring".

Valgdag 19 (den 11. november)

"Det er arbejdsmarkedets parter, der forhandler løn. Jeg vil som politiker - og slet ikke minister - diskutere løn."Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) om sygeplejerskers løn og vikariater

Valgdag 19

Med 31 procent af stemmerne vandt Malou Aamund dagens citat. I alt stemte 1493

"Han kiggede surt på mig og sagde, at jeg er en forræder mod min egen kultur, og så spyttede han mig i ansigtet."Lone Yalcinkaya, kandidat for Venstre, om at blive chikaneret af muslimer

"Det far siger, det må stå for hans egen regning. Jeg bakker fuldt op om partilinjen og skal ikke ind og diskutere regeringsgrundlag. Det lader jeg være op til Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen."Malou Aamund, kandidat for Ny Alliance om Asger Aamunds kritik af NA

"Vi vil ikke kaste sig ud i et større skænderi med De Konservative under valgkampen. Vi vender ikke rundt på en tallerken som mange andre."Peter Skaarup, Dansk Folkeparti om, at De Konservative vil lave forlig om asyl uden om DF

Valgdag 18 (den 10. november)

"Vi er klar til at gennemføre den politik, vi har lagt på bordet. Ellers havde vi ikke lagt den frem. Så det er et klart svar, ja, den vil vi gennemføre."Bendt Bendtsen formand for De Konservative

"Det er helt vanvittige beskyldninger. Det er aldeles grotesk. Jeg har ikke på noget som helst tidspunkt afleveret oplysninger om socialdemokratisk stra­tegi eller noget som helst andet til Venstre. Det er politisk svineri. Og jeg føler mig helt retsløs. Hvordan skal jeg kunne forsvare mig mod på­stande, der er fuldkommen løgnag­tige."Henrik Sass Larsen, politisk ordfører for Socialdemokratiet

Valgdag 18

Med 39 procent af stemmerne vandt Henrik Sass Larsen (S) dagens citat. I alt stemte 1503

"Jeg kan sige det klart: Vi går ikke efter ministerposter. Vi går ikke ef­ter at komme i regering. Vi går efter at komme i Folketinget og få de afgø­rende mandater."Naser Khader, partiformand for Ny Alliance

"Jeg var ofte forbløffet over, hvor velinformeret en række af Venstres politikere var om de interne forhold hos Socialdemokraterne."Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) om Henrik Sass Larsen som Venstre-spion

Valgdag 17 (den 9. november)

"Danskerne lever meget forskellige liv, og derfor skal man også gå forsigtigt til værks, når man ændrer på beskatningen."Villy Søvndal, formand for SF om boligbeskatning

Valgdag 17

Med 31 procent af stemmerne vandt Villy Søvndal (SF) dagens citat. I alt stemte 1004

"De afvigelser, der måtte være mellem aftalen fra juni 2007 og de vedtagne budgetter, vil vi tage op til foråret i forbindelse med indgåelse af aftaler om kommunernes økonomi for 2009."Bendt Bendtsen, formand for De Konservative

"Der er ingen grund til at skjule, at når vi siger det nu frem for at vente, indtil mødet skal være med KL, så er det for at undgå den skræmmekampagne, som oppositionen har planlagt."Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om at frede skatten i kommunerne

Danskerne lever meget forskellige liv, og derfor skal man også få forsigtigt til værks, når man ændrer beskatningen

Vinder af dagens citat, valgdag 17

"Det er ikke tilfredsstillende: De kommuner, der har bøjet sig og skåret ned for at tilfredsstille regeringen, må nu se på, mens andre kommuner med mere is i maven, har sikret sine borgere mere velfærd".Frank Aaen (EL) om, at regeringen lover at genåbne kommunernes budgetter i 2008

"Det er ministerens ansvar at sørge for, at hun ved, hvad der foregår i forhold til at nå målene for dyrevelfærdskontrollen, og at hun har styr på informationsgangene i hendes ministerium. Vi mener, at hun bør gå af." Kirsten Brosbøl, Socialdemokraterens fødevareordfører om døde svin og fødevareminiser Carina Christensen (K)

"Vi vil gerne have unge mennesker til at rejse ud i verden, og det er en naturlig del af en globaliseringsparat visumpolitik, at man tager højde for, at når folk rejser mere, forelsker de sig givetvis også mere i udlandet."Morten Østergaard (R) om partiets Love Card

Valgdag 16 (den 8. november)

"Jeg bryder mig ikke om udenlandske ord, men han laver over­kill. Han tror, han kan gå på vandet, og det bryder jeg mig ikke om i poli­tik."Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti, om Ny Alliances leder Naser Khader.

Valgdag 16

Med 29 procent af stemmerne vandt Pia Kjærsgaard (DF) dagens citat. I alt stemte 1496.

"Jeg blev spurgt om, hvordan Anders Fogh Rasmussen kunne undgå en sådan dronningerunde, hvortil jeg svarede, at det kunne han ved på forhånd at give os de ønskede indrømmelser. Men han vil ikke give os nogen indrømmel­ser, hvilket er grunden til, at vi nu kræver, at han må besøge dronningen.Naser Khader forklarer, hvorfor Ny Alliance alligevel kræver, at Fogh går af.

"Miljøvenlige biler er ganske enkelt for dyre for den almindelige dansker i dag. Derfor vil vi sænke afgifterne.Magnus Heunicke, Socialdemokratiets trafikordfører

Jeg bryder mig ikke om udenlandske ord, men han laver overkill. Han tror, han kan gå på vandet, og det bryder jeg mig ikke om i politik

Vinder af dagens citat, valgdag 16

"Vi har overhovedet ikke snakket sammen om tiden efter valget. Vi har ikke snakket om nogle vigtige ting. Hør lige, det er valgkamp, man møder alle mulige kandidater fra alle mulige partier."Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om hemmelige aftaler mellem V og NA

"Enhedslisten afviste aldrig næser eller undersøgelser, hvis Nyrup-regeringen havde en dårlig sag. Dansk Folkeparti har bare afvist at få undersøgt grundlaget for Irak-krigen, behandlingen af fanger i Afghanistan og CIA's torturflyvninger gennem dansk område."Frank Aaen (EL) om Poul Nyrups blokpolitik

  • "Jeg kunne godt tænke mig, at man udpegede nogle strategiske steder, hvor man ved, der er ballade hver eneste weekend."
  • Justitsminister Lene Espersen (K) om videoovervågning"Vi synes, at man skal oprette et nyt klimaministerium. Klimaet er efter vores opfattelse den største udfordring for Danmark. Den her dagsorden vil bestemme mange af de øvrige dagsordener."
  • Villy Søvndal, formand for SF

Valgdag 15 (den 7. november)

"Vi står over for en aggressiv kræftform og diskuterer, om vi skal behandle den med panodil eller kodimagnyl."Svend Auken (S) om klimaforandringerne

Valgdag 15

Med 44 procent vandt Svend Auken (S) dagens citat. I alt stemte 1419

"Det er et pres fra vores side. De, der forstår det som en opblødning fra vores side, de har ikke forstået budskabet. Vi bløder ikke op. Vi siger, at vil han undgå en dronningerunde, så skal han altså levere varen inden valget."Naser Khader, Ny Alliances leder, om sin udmelding om at en dronningerunde ikke er nødvendig, hvis statsministeren imødekommer NA på centrale områder.

"Jeg giver mig ikke i kast med at forhandle regeringsprogram på denne side af folketingsvalget."Statsminister Anders Fogh Rasmussen, Venstre afviser at komme med indrømmelser til Ny Alliance inden valget.

Vi står over for en aggressiv kræftform og diskuterer, om vi skal behandle den med panodil eller kodimagnyl

Vinder af dagens citat, valgdag 15

"Når der ikke længere skal tages penge fra boligejerne, så skylder Villy Søvndal altså en forklaring på, hvor han vil hente pengene. Det er simpelthen en grotesk måde at føre valgkamp på, når politikere hele tiden lover milde gaver, men samtidig giver køb på både politiske holdninger og økonomisk ansvarlighed. Valgkampen har udviklet sig uværdigt."Miljøminister Connie Hedegaards (K) kommentar til at SF freder boligskatten

"Boligskatten er et ømt punkt, det ved vi godt. Der er mange, der har købt bolig på toppen af en højkonjunktur, og hvis vi piller ret meget ved det, så vælter det. Der er også mange gamle, der sidder i huse og kun har pensionen."SF's formand Villy Søvndal om begrundelsen for at frede boligbeskatningen.