Nyheder

Kyllingen: Jeg løj om Mexico

Cykelrytteren Michael Rasmussen ind-rømmede i dag på et pressemøde, at han havde løjet omkring sine "whereabouts" op til dette års Tour de France.

"Jeg opholdt mig ikke i Mexico i juni og gav forkerte oplysninger til UCI og offentligheden. Det er dog vigtigt for mig at understrege, at jeg på intet tidspunkt løj overfor cykelholdet Rabobank," sagde Michael Rasmussen

Som begrundelse for sin løgn angav Rasmussen "ægteskabelige problemer" - hvad disse problemer var, ville han dog ikke komme nærmere ind på.

Afviser doping

På samme pressemøde afviste Michael Rasmussen endnu en gang, at han har brugt doping i sin karriere.

På mandag fremlægger Rabobank deres rapport, som skal give cykelholdets version af sommerens fyring.

"Jeg har indtil nu været tavs af respekt for rapporten. Den er færdig nu, men vi er stadig ikke informeret. Derfor er det på sin plads, at jeg fortæller min del af sagen. Jeg har ikke været i Mexico i juni. Jeg har givet forkerte oplysninger til offentligheden og UCI. Men Rabobank har hele tiden vidst, hvor jeg var," lød det fra Rasmussen.

Cykelholdet Rabobank fyrede under dette års Tour de France Michael Rasmussen efter den 16. etape - en etape, hvor Rasmussen netop havde forsvaret sin gule trøje.

Begrundelse var ifølge cykelholdets manager, Theo de Rooij, at Michael Rasmussen havde indrømmet, at han ikke opholdt sig i Mexico, sådan som han ellers havde oplyst til Den Internationale Cykelunion.

Ifølge den tidligere toprytter Davide Cassani var Michael Rasmussen i Italien på det tidspunkt, hvor Rasmussen hævder at have været i Mexico.