Nyheder

Måling: Asylansøgere ud af centre

En stor del af befolkningen mener, at asylansøgere skal have lov til at ar-bejde, mens deres sager behandles. Det viser en ny MEGAFON-måling for TV 2.

Hele 49 procent af danskerne mener, at asylansøgere skal have adgang til det danske arbejdsmarked, mens de venter på at deres ansøgning om asyl bliver behandlet. 36 procent af befolkningen synes, at det er en dårlig idé.

Når det gælder asylansøgernes mulighed for at bo uden for asylcentrene er 51 procent tilhængere af forslaget, mens 35 procent er imod.

Det er særligt oppositionens vælgere, der er positive. Blandt de personer, der har tænkt sig at sætte deres kryds hos Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten, er der stort flertal for forslaget. Det samme gælder hos Ny Alliances vælgere.

Nej fra DFs vælgere

På den anden side står Dansk Folkepartis vælgere. Her mener hele 90 procent af vælgerne, at det er dårlig eller endog meget dårlig idé at lade asylansøgerne bo og arbejde uden for centrene.

Venstres og de Konservatives vælgere er de mest splittede i spørgsmålet, men de er dog i overvejende grad modstandere af at ændre den nuværende praksis.

Ser man på regeringens vælgere under ét, er der 21 procent, der mener at asylsøgere skal have lov til at arbejde og uddanne sig, mens 59 procent er modstandere af idéen.