Nyheder

Her er Danmark blokeret

Lastvognchaufførernes blokader i protest mod køre- hvilketidsreglerne ebber ud. Til aften er der blokader ved den dansk-tyske grænse i sydlig retning, ligesom chaufførerne i Frederikshavn har besluttet at fortsætte aktionen.

Derimod er blokaden ved både Øresundsbroen og Storebæltsbroen ophævet.

Endvidere har der været blokader i havnene i Grenaa, Kalundborg og Rødby, men også her var blokaden ved at opløse sig selv, efter at politiet har meddelt de aktionerende, at de er begyndt at registrere dem og deres biler med henblik på eventuel senere retsforfølgelse

Blokaderne gælder kun for godstransport, så personbiler kan sagtens komme over Storebælt og komme med færgerne. Der er også lavet aftaler om, at ambulancer og dyretransporter kan køre igennem blokaderne.

Blokaderne er sat i værk på grund af utilfredshed med hvad chafførerne betegner som urimelige bøder for overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne. Chaufførerne understreger, at de gerne vil overholde reglerne, men mener, at bøderne for ganske små forseelser er urimeligt høje. Kører man f.eks. et par kilometer for langt kan det koste chaufføren 3000 kroner.