Nyheder

Valg: Se og stem på dagens citat

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har udskrevet valg, der skal afholdes tirsdag den 13. november.

Dermed er den 20 dage lange valgkamp og de politiske slagsmål skudt i gang.

Hver dag kan du stemme om dagens citat her - på valgdagen kårer TV 2 valgkampens citat.

Hvem siger og mener hvad - og om hvem? Og hvad bliver valgets temaer? Det kan du læse meget mere om her:

Valgdag 14 (den 6. november)

"Selvfølgelig skal pensionister have lov til at arbejde, uden det bliver modregnet i deres pension. Og det skal ægtefællerne for den sags skyld også. Der skal være en øvre grænse for, hvor meget pensionister må tjene, men hvad det helt præcist skal være, må komme an på forhandlinger partierne imellem."

Valgdag 14

Med 34 procent af stemmerne vandt statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) dagens citat. I alt stemte 822

Line Barfod, Enhedslisten

"Der et klart valg den 13. november. Det er enten VKO med Ny Alliance ind ad en bagdør i den blå blok eller en SR-regering, der gerne vil samarbejde bredt. Vi kommer hverken direkte eller indirekte til at pege på Fogh."

Margrethe Vestager, De Radikales leder.

"Det stigende CO2-udslip på tre procent i 2006 er korrigeret for import og eksport. Det udstiller endnu engang regeringens manglende viden og ambition på klimaområdet. Hvor er det pinligt, at tidligere energiminister Bendt Bendtsen ikke engang formår at korrigere sin partifælle."

Socialdemokraterne går væsentligt længere end andre lande i Europa, og de før sagde, at de ville. Den udlændingepolitik vil føre til, at Danmark bliver en kæmpe magnet og en attraktiv endestation for alverdens menneskesmuglere

Valgdag 14

Anne Grete Holmsgaard, SF, om Lene Espersens (K) udtalelse i Krydsilden i DR om Danmarks stigende CO2-udslip.

"Socialdemokraterne går væsentligt længere end andre lande i Europa, og de før sagde, at de ville. Den udlændingepolitik vil føre til, at Danmark bliver en kæmpe magnet og en attraktiv endestation for alverdens menneskesmuglere."

Statsminister Anders Fogh Rasmussen, Venstre, om SR-udspillet om at give asylsøgere lov til at bo, tage uddannelse og arbejde uden for centrene.

"Jeg er overbevist om, at vi ikke kommer uden om at give dem midlertidig opholdstilladelse. Og hvorfor ikke give dem arbejde, så de selv kan betale husleje."

Naser Khader, Ny Alliance, vil give to års opholds- og arbejdstilladelse til afviste asylsøgere.

Valgdag 13 (den 5. november)

"Khader tror hverken på den danske regering, forsvaret eller soldaterne, men alene på sin gode ven Guldbrandsen, der lavede filmen og nu laver en film om ham selv. Mon ikke han efterhånden skulle udvise mere kritisk sans i forhold til sine venner end til regeringen, forsvaret og soldaterne, hvis store indsats og sandfærdighed jeg ikke vil så tvivl om."

Valgdag 13

Med 18 procent af stemmerne vandt udenrigsminister Per Stig Møller (K) dagens citat. I alt stemte 1087

Udenrigsminister Per Stig Møller (K).

"Vi vil gerne have en undersøgelse - ikke af filmen, men af de påstande, den kommer med - fordi regeringen sam­men med DF lukkede sagen. Vi fik ikke svar på mange af de spørgsmål, som filmen stiller."

Naser Khader, Ny Alliance, om "Den Hemmelige Krig"s påstande om at Danmark har udleveret fanger til tortur.

"Når selv Svend Auken på forsiden af Politiken må sige: "Her skal et mirakel til, og de er ret sjældne i energipolitikken", så kan vi nok ret bredt enes om, at nu er Det Radikale Venstre frit svævende i det blå."

Khader tror hverken på den danske regering, forsvaret eller soldaterne, men alene på sin gode ven Guldbrandsen, der lavede filmen og nu laver en film om ham selv

Valgdag 13

Miljøminister Connie Hedegaard (K)

"Nordsøaftalen forgyldte i forvejen de private selskaber, men med de firdoblede oliepriser bliver det helt absurd. Vi skal have skatten på de ekstra indtægter hævet markant."

Frank Aaen, Enhedslisten.

"Helle Thorning vil få et formidabelt valg i København. Og jeg tror, hun vil blive vores topscorer. Det vil hun gøre, fordi hun som partiformand vil høste lidt ekstra - og så selvfølgelig fordi hun er god."

Mogens Lykketoft, Socialdemokraterne

"Vi har en bunden opgave. Hvis vi ønsker en bæredygtig fremtid for vores børn og børnebørn, kan vi ikke vente længere. Videnskaben har talt. Nu skal der handles," siger Lidegaard.

Miljøordfører Martin Lidegaard, De Radikale

"Jeg kunne rigtig godt tænke mig at stille spørgsmål om, hvordan de vil nå det, og hvad det koster. Og hvordan vil de overhovedet få det til at hænge sammen med den politik, de i øvrigt har lagt frem."

Miljøminister Connie Hedegaard, De Konservative, om De Radikales klimaudspil

"Der er undersøgelser, der viser, at 85 procent af unge danskere piratkopierer, og jeg er ikke bange for at indrømme, at jeg også er pirat. Jeg håber, at det kan være med til at vise, at udviklingen er løbet fra vores lovgivning. Lige nu gør den en hel årgang til forbrydere, og derfor mener jeg, vi bør modernisere den."

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten

"Han (statsministeren red.) stod og løj for åben tv-skærm. Han har simpelthen ikke ret i, at der er gennemsnit er bygget 10.000 i gennemsnit."

Bjarne Laustsen, Socialdemokraterne

"Der er bygget ganske mange almene boliger. Det tal, jeg angav, er korrekt. Vi har i gennemsnit givet tilsagn til i gennemsnit 10.000 støttede boliger."

Statsminister Anders Fogh Rasmussen, Venstre

"Vi har haft en tradition i Danmark for, at det er en menneskeret at få kørekort, hvis man består køreprøven. Men nogle mennesker egner sig ikke til at køre bil. Det er ikke kun, fordi man ikke kan se eller har et handicap. Det kan også være, fordi man ikke er moden til det og ikke har respekt for menneskeliv."

René la Cour Sell, Ny Alliance

Valgdag 12 (den 4. november)

"Vi håber, at principperne afspejler vores respekt og ydmyghed over for den magt, der følger med egeringsansvaret. De ni principper skal hindre blokpolitikken i at vende tilbage."

Valgdag 12

Med 35 procent af stemmerne vandt Margrethe Vestager (R) og Helle Thorning-Schmidt (S) dagens citat. I alt stemte 2067

Margrethe Vestager, de radikale og Helle Thorning-Schmidt i en fælles udtalelse

"Jeg har hele tiden sagt, at min reservation ikke har været ideologisk forankret. Sundhedsstyrelsen peger i sin rapport på, at de udenlandske erfaringer viser, at der er et klart perspektiv i det her. Og det skal man naturligvis som politiker tage alvorligt."

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre om lægeordineret heroin

"Venstre skal tilkendegive at de ønsker at lave reelle fixerum - altså sundhedsrum for stofmisbrugerne og ikke kun en "light" version, hvor man ikke må indtage illegale stoffer."

Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokraterne

"Danmark har i forhold til indbygger­tallet en lille politistyrke, når man sammenligner med andre lande, og vi siger, at der skal 2.000 ekstra mand på gaden i løbet af den næste valgpe­riode. De 800 ekstra politifolk, der var målet for politikredsreformen, de er jo forsvundet ud i visionernes tåge."

Jeg har hele tiden sagt, at min reservation ikke har været ideologisk forankret. Sundhedsstyrelsen peger i sin rapport på, at de udenlandske erfaringer viser, at der er et klart perspektiv i det her

Valgdag 12

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti

"Det er tankevækkende - men næppe en tilfældighed - at Dansk Folkeparti kommer med dette krav midt i en valgkamp. Alle partierne bag den store reform er fuldt informeret om, at den fulde effekt - og dermed 800 politifolk mere på gaden - først vil slå igennem efter nogle år."

Justitsminister Lene Espersen, De konservative

"Så kan vi gå direkte til partiets officielle forslag: 40 pct. flad skat i hele landet. Jo før jo bedre,"

Lars Kolind, Ny Alliance, der dropper forslag om skatteeksperiment på Fyn

Valgdag 11 (den 3. november)

"Sagen er desværre endnu et typisk eksempel på den kynisme, der præger den nuværende regering, når det kommer til menneskeskæbner. Først når medierne begynder at interessere sig for åbenlyst urimelige sager, griber regeringen ind."

Mette Frederiksen, Socialdemokraterne

Valgdag 11

Med 30 procent af stemmerne vandt Mette Frederiksen (S) dagens citat. I alt stemte 2391

"Nu er det et spørgsmål om at have is i maven og fortsætte den linje. Om tvivlernes stemmer så går til Helle el­ler til os - det er lige meget."

Villy Søvndal, SF

"Der kan ikke være tale om en fejl. For mig at se, er det udtryk for rege­ringens umenneskelige embedsførelse: Flest muligt ud hurtigst muligt uden menneskelige hensyn."

Morten Østergaard, Det Radikale Venstre, om Rikke Hvilshøjs rolle i asylsag.

Sagen er desværre endnu et typisk eksempel på den kynisme, der præger den nuværende regering, når det kommer til menneskeskæbner. Først når medierne begynder at interessere sig for åbenlyst urimelig sager, griber regeringen ind

Valgdag 11

"Hidtil har vi betragtet Ny Alliances politik som et politisk lotteri. Nu viser det sig være ren casino-økonomi, når Fyn skal omdannes til et slags Monaco for at tiltrække udlændinge."

Kulturminister Brian Mikkelsen, De Konservative

"Jeg vil glæde mig over, at Lars Kolind og Ny Alliance bidrager med nye idéer. Jeg synes, at han skal have ros for sin nytænkning, men jeg har ikke lyst til at bakke op om sådan en forskelsbehandling af naboer, som han lægger op til. Jeg ville have svært ved at forklare folk i Korsør, at de skal betale for dem i Nyborg, eller for folk i Fredericia, at de skal betale for borgerne i Middelfart."

Skatteminister Kristian Jensen, Venstre

"Forslaget viser endnu en gang, at Ny Alliances kandidater aldrig har haft jordforbindelse, og at både meninger og forslag stritter i alle verdenshjørner uden nogen central koordinering. Et forslag om 40 procent i skat som eksperiment på Fyn er i den grad både uforsvarligt og asocialt."

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti

Valgdag 10 (den 2. november)

"Vi synes, det er utrolig vigtigt, at der bliver indgået en sådan stor, bred og langtrækkende national aftale om vores velfærd."

Valgdag 10

Med 27 procent af stemmerne vandt Mette Frederiksen (S) dagens citat. I alt stemte 2618

Statsminister Anders Fogh Rasmussen, Venstre

"For første gang er der i dag flertal for en regering bestående af Venstre, De Konservative, Ny Alliance og De Radikale. Et flertal som centrerer sig omkring midten. Derfor opfordrer jeg Anders Fogh Rasmussen til at vælge side, for i dag ser vi, at det er realistisk. Det er vigtigt for vælgerne at vide, hvad de kan forvente."

Naser Khader, Ny Alliance

"Syge patienter, som ikke er færdigbehandlede, udskrives til ingenting og bliver endnu mere syge . Det ville man ikke byde andre patientgrupper."

Man må ikke opgive nogen. Der er behov for at ny socialpolitik, der kerer sig om mennesker. Vi skal have indrulleret manden fra bænken i et fællesskab

Valgdag 10

Sundhedsordfører Birthe Skaarup, Dansk Folkeparti, der kræver flere sengepladser i psykiatrien

"Jeg skulle interviewes af Århus Stiftstidende tidligere i dag. De sagde, at de havde tænkt på, om jeg overhovedet ejer andet end lyserødt."

Karen Jespersen, Venstre

"Der er helt sikkert mange, der vil følge imamen. Husk på, at for de grupper her er imamens ord absolut. Og det gælder ikke kun dem, der er islamister."

Manu Sareen, Det Radikale Venstre, om Asmaa Abdol-Hamid, der anbefales af to imamer

"Man må ikke opgive nogen. Der er behov for en ny socialpolitik, der kerer sig om mennesker. Vi skal have indrulleret manden fra bænken i et fællesskab."

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets socialordfører

"Jeg er farlig. Jeg er farlig for den borgerlig fløj og for Dansk Folkeparti, hvis jeg komme ind i Folketinget, for så kan man ikke længere spille på det stereotype billede af indvandrere og muslimer. Så hvis en som mig kommer i Folketinget, vil det ikke stemme overens med Dansk Folkepartis billede af muslimer."

Asmaa Abdol-Hamid, Enhedslisten

Valgdag 9 (den 1. november)

"Hvis der hele tiden står en politiker på nakken af dig og beder dig om at dokumentere alt; lige fra hvordan du køber ind for den ældre til hvordan du klipper den ældres tånegle, og ingen tillid har til at du rent faktisk kan udføre opgaven til borgerens bedste, så får du lyst til at trække dynen lidt længere op over næsen og blive derhjemme."

Valgdag 9

Med 34 procent af stemmerne vandt Elisabeth Geday (R) dagens citat. I alt stemte 2973

Elisabeth Geday, arbejdsmarkedsordfører for Det Radikale Venstre, om hvorfor sygefraværet i den offentlige sektor er stort.

"De historiske erfaringer er positive, men jeg rejser ikke rundt i valgkampen med et stort checkhæfte bare for at gøre mig populær rundt omkring og love alt muligt. Det seriøse er nu at kigge på det under ét sammen med andre projekter og se det hele i en stor overordnet ramme."

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der ikke vil fremskynde forundersøgelsen af en Kattegatbro.

"Vi kan ikke blive ved med at udvide, udvide og udvide. Vi kan ikke lave 30-sporede motorveje ind mod byerne. Vi skal finde andre løsninger. En af de løsninger er offentlig transport, der skal være et reelt alternativ."

Hvis der hele tiden står en politiker på nakken af dig og beder dig om at dokumentere alt, så får du lyst til at trække dynen lidt længere op over næsen og blive hjemme

Valgdag 9

René la Cour Sell, Ny Alliance.

"Der er behov for en mere aktiv jus­titsminister på de her områder. Hun siger mange rigtige ting, men mangler en opfølgning i praksis over for den personfarlige kriminalitet."

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti

"Vi er jo ikke en del af det gamle velfærdsforlig, og vi ser meget gerne, at man vil åbne op og starte forfra. Vi kommer rask ind, og vi er villige til at tale om stort set alt."

Anders Samuelsen, Ny Alliance

"Du bliver advaret om det, men du bliver altså knaldet, hvis du kører for stærkt. Det handler ikke om at få flere penge i statskassen - men om forebyggelse, så antallet af trafikdræbte kan komme ned."

Justitsminister Lene Espersen (K)