Nyheder

Larrain valgt uden modkandidat

Paula Larrain blev til aften officielt konservativ politiker og kandi-dat til folketingsvalget den 13. november.

Journalisten, som er kendt som tv-vært, blev valgt uden modkandidat, uden modsigelse, men med klapsalver på et lukket konservativt opstillingsmøde i København. Det oplyser Hans Erik Sigsgaard, formand for lokalafdelingen Indre By i den konservative vælgerfore-ning i København. Lige efter opstil-lingen afviste Paula Larrain de kriti-kere, som har fundet det for "pop-smart" at opstille en person, der er kendt, men ikke kendt for sine holdninger.

"Det her er ikke nogen popularitetskonkurrence. Det er ikke noget med, at "du skal være den mest populære, og så bliver du stillet op". Du skal komme med dine holdninger, og så skal vælgerne have lov at bestemme. Det er lidt overfladisk at sige popsmart, inden man ved, hvad jeg står for. Jeg er ikke popsmart. Jeg har arbejdet som seriøs journalist i næsten 20 år. Og jeg har nogle ting på hjerte. Det skal vel heller ikke ligge mig til last, at jeg er kendt," sagde hun.

Vil fremme danske værdier

Paula Larrain fortalte, at hun i Folketinget vil "diskutere hvem vi er frem for at diskutere, hvem vi ikke er."

"Jeg vil gerne fremme vores danske værdier, som får os til at hænge sammen. Det ligger mig også i sinde at få genindført morgensang i folkeskolen. Det er et godt sted at starte med de danske værdier.

Hun sang ikke selv morgensang i skolen.

"Men jeg elsker at synge. Og min søn går i en skole, hvor de synger morgensang, og det er en gave at få," sagde hun.

Hun vil gerne have et sangpensum med digtere som Brorson, Ingemann, Grundtvig, Kim Larsen og Kaj Normann Andersen. Det er også i orden, hvis skolebørnene synger udenlandske sange af for eksempel Beatles og Nik og Jay," sagde den nyslåede konservative kandidat.