Nyheder

Valg: Se og stem på dagens citat

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har udskrevet valg, der skal afholdes tirsdag den 13. november.

Dermed er den 20 dage lange valgkamp og de politiske slagsmål skudt i gang.

Hver dag kan du stemme om dagens citat her - på valgdagen kårer TV 2 valgkampens citat.

Hvem siger og mener hvad - og om hvem? Og hvad bliver valgets temaer? Det kan du læse meget mere om her:

Valgdag 8 (den 31. oktober)

"Jeg tror, folk vil sige, at I gør det godt i SF i øjeblikket. De vil gerne være med til at vælte regeringen, men først fremmest være med til at skabe et stærkt politisk alternativ til den nuværende regering."

Valgdag 8

Med 37 procent af stemmerne vandt Naser Khader dagens citat. I alt stemte 1969

Villy Søvndal, formand for SF

"Det er ikke noget der skal være så ultimativt, at vi ikke kan gå i regering sammen, så på den måde vil vi gerne snakke mere med de Radikale om uddannelsespolitik."

Helle Thorning-Schmidt, formand for Socialdemokratiet

"Jeg er ikke interesseret i at prøve at se 30 eller 20 år yngre ud, end jeg er. Det virker fjollet."

"Henrik Qvortrup har et troværdighedsproblem. Han har ikke dokumenteret noget som helst, og jeg har beviser på, at alt er i orden. Jeg synes, han er et svin."

Vinder af dagens citat, valgdag 8

Karen Jespersen, Venstre

"Henrik Qvortrup har et troværdighedsproblem. Han har ikke dokumenteret noget som helst, og jeg har beviser på, at alt er i orden. Jeg synes, han er et svin."

Naser Khader, Ny Alliance

"Jeg tror, at vælgerne har respekt for politikere, der siger, at der er en grænse for, hvor meget man vil gå på kompromis med sin politik bare for at få magten."

Kristian Thulesen Dahl (DF)

"Jeg har ikke noget, jeg skal love, og ikke noget, jeg skal undskylde. Jeg har en klar opgave, og det er at kæmpe for konservativ mandatfremgang."

Pia Christmas-Møller, politisk ordfører for De Konservative

Valgdag 7 (den 30. oktober)

"Jeg er jo ikke kendt for at strippe, for at have været med i Paradis Hotel eller fra "Vild med Dans". Jeg er kendt fra TV-Avisen, og jeg har været journalist i næsten 20 år. Der er masser af eksempler på journalister, der har taget det spring."Paula Larrain, mulig kandidat for De Konservative

Valgdag 7

Med 41 procent af stemmerne vandt Helle Thorning-Schmidt (S) dagens citat. I alt stemte 1658.

"Det Radikale Venstre har ikke udelukket en regering med Anders Fogh som statsminister og De Radikale som støtteparti. Bogstav-kombinationen kunne være V-K-R-Y - altså Venstre, De Konservative, De Radikale og Ny Alliance."Simon Ammitzbøll, Det Radikale Venstre

"Det er, hvad der sker i valgkampens hede. Nu skal jeg lige ind og have et par sting, så er jeg klar igen."Bendt Bendtsen, formand for De Konservative om sin flænge i hovedet

  • "Det er meget sjældent, at man som politiker vil garantere noget, men hvis jeg bliver statsminister, vil jeg godt garantere en ny undervisningminister."
  • Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokratiets formand til 10. klasse på Hørby Ungdomsskole
  • "Jeg tager Kristian Jensens melding som et lidt ubehjerteligt forsøg på at forklare, at hvis Ny Alliance bliver afgørende, så kan det meget vel være slut med skattestoppet. Men det skaber flimmer om venstres skattepolitik."
  • Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis gruppeformand

Det er meget sjældent, at man som politiker vil garantere noget, men hvis jeg bliver statsminister, vil jeg godt garantere en ny undervisningsminister

Vinder af dagens citat, valgdag 7

"Vi har en lagt en strategi. Den følger vi, og den er ikke til diskussion. Vi er et parti for hele landet, og det er vigtigt at holde fast i."Bodil Kornbek, formand for Kristendemokraterne

"Jeg tager det, som at Kristian Jensen rækker hånden frem og siger, at regeringen dropper at være ultimativ på skatten. Det synes jeg, er en klar positiv bevægelse."Anders Samuelsen, Ny Alliance

"Vi kan risikere, at Ny Alliance bliv­er så tung en partner, at de er nødt til at få indrømmelser et eller andet sted." Skatteminister Kristian Jensen (V) til dagbladet Børsen.

Valgdag 6 (den 29. oktober)

"Man skal aldrig føle sig sikker som politiker, så det gør jeg bestemt heller ikke. Jeg tror, at vi kommer til at ligge tæt. Jeg har stor respekt for mine kolleger, men jeg håber og tror, at jeg er en lille favorit." Martin Lidegaard, Det Radikale Venstre

Valgdag 6

Med 39 procent af dagens stemmer vandt Anders Fogh Rasmussen (V) dagens citat. I alt stemte 2345

"Det ligner januarudsalg, hvis ikke det var fordi, vi er ved at nærme os november. Det er svært at tage alvorligt. Det virker desperat."Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om S-ministertilbud til NA

"Den eneste betænkelighed, jeg har, er i forhold til mine børn, hvor prisen kan blive stor. For jeg hører, at man bestemmer endnu mindre over sin egen tid, når man kommer i Folketinget."Rene La cour Sell, spidskandidat for Ny Alliance

"Jeg står uforstående over for det, og jeg henholder mig til, hvad Bendt Bendtsen har sagt om det parti, som nogle af de her VK-politikere har forhåbninger til - nemlig at Ny Alliance er mere rød end blå."Peter Skaarup, DF's næstformand

Det ligner januarudsalg, hvis ikke det var fordi, vi er ved at nærme os november. Det er svært at tage alvorligt. Det virker desperat

Vinder af dagens citat, valgdag 6

"Det vil være en drømmesituation for os konservative, hvis der efter et valg både er en flertalsmulighed med Dansk Folkeparti på den ene side og en flertalsmulighed med Ny Alliance og de Radikale på den anden."Transportminister Jakob Axel Nielsen (K) til Berlingske Tidende.

"Jeg synes, at det mest hæderlige er, at når man inviterer folk til et regeringssamarbejde, så tilbyder man dem også ministerposter. "Henrik Sass-Larsen, Socialdemokratiets politiske ordfører

Valgdag 5 (den 28. oktober)

"Bendt Bendtsen ved måske ikke, hvordan han skal komme i avisen."Anders Samuelsen, Ny Alliance

Valgdag 5

Med 25 procent af stemmerne vandt Morten Østergaard (R) dagens citat. I alt stemte 3113

"Vi er imod 24-års-reglen. Men vi stiller ikke ultimative krav, ud over at Fogh skal væltes. Så det er summen af politikken, der afgør, om vi kan deltage i en regering eller ej."Villy Søvndal, formand for SF

"Vi er fuldstændig ligeglade med, om folk kommer iført klaphat, Burka eller præstekjole. Det afgørende er, at flest mulige går ned og stemmer. Sådan er demokrati."Morten Østergard, Det Radikale Venstres næstformand

"Hvis man ikke præcis kan vide, hvem der dækker sig bag sådan en Burka, så må man kræve, at den bliver taget af. Ellers kan de ikke komme til at stemme."Søren Krarup, Dansk Folkeparti

Vi er fuldstændig ligeglade med, om folk kommer iført klaphat, Burka eller præstekjole. Det afgørende er, at flest mulige går ned og stemmer. Sådan er demokrati

Vinder af dagens citat, valgdag 5

"Nej, tak. Med den økonomiske politik, som Socialdemokraterne står for, kan et samarbejde i min tid som partileder aldrig blive aktuelt."Bendt Bendtsen, formand for De Konservative

"Det mest optimale vil være at få de to blokke til at samarbejde. Det vil være godt for Danmark."Naser Khader, formand for Ny Alliance

"Ved at åbne døren for Ny Alliance og De Konservative, så tror jeg, at vi får et stabilt samarbejde inde på midten. Derfor rækker jeg hånden frem. Vi har jo mange fælles værdier med De Konservative."Helle Thorning:Schmidt, formand for Socialdemokratiet

Med 25 procent af stemmerne vandt Morten Østergaard (R) dagens citat. I alt stemte 3113.

Valgdag 4 (den 27. oktober)"

Jeg tror ikke, Naser Khader selv kan finde ud af, hvad han vil. Vi risikerer, at Fogh må gå i salen, hvis ikke han kan skaffe et flertal, og så skal Ny Alliance stemme for et mistillidsvotum. Det bliver noget værre rod."Pia Kjærsgaard, formand for Dansk Folkeparti

Valgdag 4

Med 28 procent af stemmerne vandt Ny Alliances partiformand, Naser Khader, dagens citat. I alt stemte 2088

"På den ene side siger Ny Alliance meget klart, at de er et borgerligt parti. På den anden side er det som om, de stadig ikke vil sige andet, end at Fogh skal have første chance. Det ville skabe klarhed i valgkampen, hvis Khader klart siger, at konsekvensen af at identificere sig som et borgerligt parti er, at han peger på en borgerlig statsminister."Miljøminister Connie Hedegaard (K)

"Jeg er sikker på, at vælgerne vil sætte pris på, at statsministeren nu tager et valg. Jeg vil gerne vide, om han vil Dansk Folkeparti eller Ny Alliance. Hvad vil du egentlig, Fogh?"Naser Khader, formand for Ny Alliance

"Hvis 24-års-reglen virker, så må vi bøje os. Virker den ikke, så må man ændre den. Men det er ikke et kardinalpunkt for os, at 24-års-reglen bliver fjernet som forudsætning for at lave et regeringssamarbejde mellem de tre partier."Ole Sohn, gruppeformand i SF

Jeg er sikker på, at vælgerne vil sætte pris på, at statsministeren nu tager et valg. Jeg vil gerne vide, om han vil Dansk Folkeparti eller Ny Alliance. Hvad vil du egentlig, Fogh?

Vinder af dagens citat på valgdag 4

"Vi vil gerne hjælpe unge mænd og kvinder mod tvangsægteskaber, men vi vil altså af med de regler, der gør, at unge par er nødt til at flytte til Sverige for at kunne bo sammen."Frank Aaen, Enhedslisten

"Vejen til regeringsdannelse er viljen til at finde nye, gode løsninger. Gamle regler står ikke i vejen for regeringsdannelse, heller ikke 24­års reglen og tilknytningskravet."Margrethe Vestager, formand De Radikale

"Valgkampen er lige begyndt, og der bliver lavet meningsmålinger alle steder, men vi skal nok hen i næste uge, før man rigtigt kan begynde at konkludere, at der tegner sig et mønster."Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)

Med 28 procent af stemmerne vandt Ny Alliances partiformand, Naser Khader, dagens citat. I alt stemte 2088.

Valgdag 3 (den 26. oktober)

"Jeg har svært ved at forestille mig et samarbejde med Ny Alliance efter valget med den asylpolitik. Nogle af medlemmernes udmeldinger i dag er jo nærmest ekstreme."Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.

Valgdag 3

Med 28 procent af stemmerne vandt Svend Auken (S) dagens citat. I alt stemte 1947

"Vi stemmer for de forslag, som vi er enige i. Hvis S kommer med noget, der er borgerlig politik, så må de gå til de borgerlige for at få det igennem."Line Barfod, Enhedslisten.

"Socialdemokraterne vil prioritere velfærd. Pengene kan ikke bruges to gange, selv om Thor Pedersen er den moderne velfærds Houdini. Folk vil ikke have skattelettelserne. Det er meget modigt af os at sige tingene lige ud før valget: Stem på os, så får du færre penge."Svend Auken, Socialdemokraterne.

"Det har ingen troværdighed at rejse rundt i sælskindspels på indlandsisen, hvis Danmark ikke kan feje for egen dør."Martin Lidegaard, klimaordfører for De Radikale.

"Først gemte regeringen energiområdet væk i Økonomiministeriet, der nedskar det hele, så gik det til en transportminister, der ikke havde forstand på det, og som ikke prioriterede det, og nu er det endt hos en uerfaren transport- og energiminister."Steen Gade, SF's miljøordfører

Socialdemokraterne vil prioritere velfærd. Pengene kan ikke bruges to gange, selvom om Thor Pedersen er den moderne velfærds Houdini. Folk vil ikke have skattelettelserne. Det er meget modigt af os at sige tingene lige ud før valget: Stem på os, så får du færre penge

Vinder af dagens citat valgdag 3

"40 procent af alle sygdomme og tidlige dødsfald skyldes manglende motion, dårlig kost, rygning og alkohol. Derfor siger vi, at danskernes gennemsnitlige levetid skal være tre år højere om 10 år."Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V)

"Amnesti til afviste asylansøgere er i realiteten det samme som at genåbne de danske grænser for fri indvandring. Det bliver ikke med konservative stemmer."Allan Niebuhr, De Konservatives indfødsretsordfører.

"Hvis det er helt udsigtsløst at få dem hjem, så skal de have permanent opholdstilladelse, som gælder på ubestemt tid."Jørgen Poulsen, Ny kandidat for Ny Alliance, i Jyllands-Posten

"

Vi havde regnet med at komme i Folketinget denne gang og dermed modtage valgpenge til at drive vores landskontor for med telefoner, husleje og en sekretær. Men vi når ikke at stille op, og det er det, der gør det svært for os."CD's partiformand Ben Haddou

Med 28 procent af stemmerne vandt Svend Auken (S) dagens citat. I alt stemte 1947

Valgdag 2 (den 25. oktober)"

Skal jeg have klaphat på og sidde med en øl og en rød pølse, eller hvad er det, Dansk Folkeparti ønsker. Er det billedet for ikke at være en fundamentalist?"Asmaa Abdol-Hamid fra Enhedslisten i Politiken

Valgdag 2

Med 26 procent af stemmerne vandt Asmaa Adbol-Hamid dagens citat - hun var dog skarpt forfulgt af Villy Søvndal med 23 procent af stemmerne. I alt stemte 4251.

"Miljøet er alt for længe blevet svigtet af den nuværende regering. Store ord og flotte taler nytter ingenting, når der ikke ligger handling bag. Vi vil i Det Radikale Venstre hver dag i valgkampen komme med et nyt forslag på miljøområdet."Martin Lidegaard, De Radikales energi- og klimaordfører

"

Vi går ikke ud og tegner medlemmer alene, fordi de skal profilere noget. Vi er ikke umoderne, men den populisme, som i høj grad har overtaget dansk politik, er vi ikke meget for. Vi mener, at det er som en sæbeboble: Den springer på et tidspunkt."Mogens Nørgård, næstformand i Kristendemokraterne

"Man kan ikke både rydde op, vaske vinduer og samtidig gå til motion. At rydde op er måske ikke altid den sjoveste form for motion. Og jeg skulle hilse og sige, at man forbrænder altså ikke så mange kalorier ved at samle legoklodser op fra bordet som ved at gå til gymnastik eller fodbold."Justitsminister Lene Espersen (K)

Skal jeg have klaphat på og sidde med en øl og en rød pølse, eller hvad er det, Dansk Folkeparti ønsker. Er det billedet for ikke at være en fundamentalist?

Vinder af dagens citat valgdag 2

"For mig spiller det ikke en rolle, om katten er hvid eller grå - bare den kan fange mus. Vi går efter de løsninger, vi kan, og vi har ingen fine fornemmelser i forhold til, om vi samarbejder med den ene eller anden side."Jørgen Poulsen, folketingskandidat for Ny Alliance

"Hvis Ny Alliance, ja måske De Radikale, bliver tungen på vægtskålen, så bliver det meget svært. Så kan vi risikere et hurtigt lynvalg inden for et helt til et halvt år."Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis formand

"Fogh har forregnet sig. Jeg tror, han har regnet med en "walk-over", men det bliver det ikke. Det er et af de mest åbne og uforudsigelige valg i mange år, og der skal kun flyttes fem mandater, før flertallet skifter."Villy Søvndal, formand for SF

"Sidste gang gik vi til valg på et fælles valggrundlag, men det gør vi ikke denne gang."Bendt Bendtsen, De Konservatives partiformand

Med 26 procent af stemmerne vandt Asmaa Adbol-Hamid dagens citat - hun var dog skarpt forfulgt af Villy Søvndal med 23 procent af stemmerne. I alt 4251 har stemt.

Valgdag 1 (den 24. oktober)

"Vi vil pege på, at vi har et VKO-flertal, der ikke har været i stand til at gøre noget for nogle få hundrede syge asylansøgere. Det, man hidtil har gjort, har været ren retorik."Naser Khader, partiformand Ny Alliance

Valgdag 1

Med 36 procent af stemmerne vandt Helle Thorning-Schmidt dagens citat. I alt stemte 4340

"Jeg holder fast i min vision om, at man højst skal betale halvdelen af sin løn i skat, men hovedelementerne nu bliver sundhed, forebyggelse og radikalisering."Bendt Bendtsen, De Konservatives partiformand

"Jeg vil provokere både regeringen og Socialdemokratiet til at få en folke-afstemning om reformtraktaten [EU, red.]."Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis formand

"Vi er glade for valget, for det betyder, at vi kan slippe af med Anders Fogh Rasmussen."Rune Lund, Enhedslistens gruppeformand

Man kan ikke både gøre det bedre og billigere at være danskere. Det er et valg mellem "mig" og fællesskabet

Vinder af dagens citat, valgdag 1

"Man kan ikke både gøre det bedre og billigere at være danskere. Det er et valg mellem "mig" og fællesskabet."Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokratiets formand

Med 36 procent af stemmerne vandt Helle Thorning-Schmidt dagens citat på valgkampens dag 1: I alt stemte 4340