Nyheder

DK's største buslinje bliver grøn

Danmarks mest benyttede buslinje, 5A i København - der kører fra Husum Torv over Nørrebrogade til Sundbyvester Plads over Amager - bliver grønnere. Det sker, fordi Netbus fra på søndag og fem år frem skal drive linjen.

Netbus kører med 43 helt nye Volvo-busser, som overholder miljønormen Eu-ro 5, der først bliver lovkrav fra oktober 2009. Det betyder blandt and-et, at udledningen af kvælstofoxider, der er en kilde til smog, irritationer i lunger og luftveje, syreregn, samt skader på skove, søer og bygninger, bliver reduceret med 70 procent.

"Jeg er meget glad for, at vi nu kan beskytte miljøet endnu mere - ikke mindst i de tæt befærdede områder ved Rådhuspladsen, Nørreport og Nørrebro-gade, hvor 5A kører med helt ned til to minutters mellemrum. Vi ved, at chaufførerne er utroligt vigtige for passagerernes oplevelse af vores service, og også her er det glædeligt, at Netbus satser på at udvikle rammer-ne omkring chaufførjobbet," siger kontraktchef i Movia, Søren Englund.

Sund mad og motion til chaufførerne

Netbus fokuserer også på tryghed til passagerne gennem kameraovervågning, lige som chaufførernes arbejdsforhold er vigtige. Busserne er derfor installeret med en "varmemur", der beskytter chaufføren mod kulde og træk, når fordørene åbnes, hvilket sker meget ofte på 5A, der har meget kort mellem stoppestederne.

Netbus sørger også for sunde, lette måltider til chaufførerne, der er etableret motionshold, alle har sundhedsforsikring, der er gratis frugtordning og i vintermånederne er der juice til alle, når vitaminmangel og vinterforkølelser ellers er den gængse cocktail.