S: Frit lejde til prostituerede

En skattesag og en anmeldelse for socialbedrageri. Det er den risiko, som prostituerede løber, hvis de beder deres kommune om hjælp.

En stor gruppe modtager nemlig kontanthjælp ved siden af prostitutionen. Men det skal ikke forhindre dem i at få hjælp, mener Socialdemokraterne, skriver NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.

"Vi kan ikke både kalde prostitution et socialt problem og kræve de samme regler. Vi foreslår frit lejde til prostituerede, så vi effektivt kan sørge for, at hvis en kvinde vil forlade sit prostitutionsliv, skal der ikke være økonomiske sanktioner, som der er i dag," siger socialordfører Mette Frederiksen.

Målet med at give frit lejde er at hjælpe 200 kvinder ud af miljøet årligt.

"Lige nu skubber vi nogle prostituerede tilbage i prostitution, som vi med meget få virkemidler kunne have hjulpet videre," siger Mette Frederiksen.

Der er ikke præcise opgørelser over, hvor mange prostituerede der får kontanthjælp ved siden af, men en undersøgelse, Københavns Kommune lavede i foråret, anslår, at det er cirka en tredjedel.

Både Dansk Socialrådgiverforening og SF har tidligere talt varmt for frit lejde, men en løsning er strandet på modstand fra regeringen og DF.

Dansk Folkepartis retsordfører Kim Christensen lægger dog op til et kursskifte.

"Isoleret set synes jeg, det er en dårlig ide, for så skal vi jo til at give syndsforladelse til al mulig slags kriminalitet. Men frit lejde kan godt være en del af en større indsats for at hjælpe prostituerede," siger han.