Nyheder

Karen J. forsvarer tørklæder

Den nye socialminister vil kæmpe for ligestilling for kvinder fra etniske mindretal, også retten til at bære tørklæde.

Ligestilling for kvinder fra etniske mindretal blev fremhævet af Karen Jespersen (V), da hun onsdag overtog posten som social- og ligestillingsminister.

- Det vigtigste på ligestillingsområdet er at sikre, at kvinder med anden etnisk og kulturel baggrund har de samme muligheder som danske kvinder, sagde Karen Jespersen.

Hun vil forsvare muslimske kvinders ret til at bære tørklæde, også i offentlige job, men samtidig fortælle dem, når hun er uenig med dem.

- Jeg siger til kvinderne: Jeg ikke kan forstå, hvorfor du skal gå tildækket, hvis mænd ikke skal. Jeg vil kæmpe for din ret til at gå klædt, som du vil, og praktisere din religion som du vil, men jeg vil også fortælle, hvorfor jeg er uenig i nogle af de ting, du står for, sagde Karen Jespersen.