Nyheder

Karen Jespersen ny socialminister

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er klar med en ministerrokade. Det oplyser flere medier. Rokaden er ganske vist lille, men i særdeleshed opsigtsvækkende.

  • Rokaden betyder nemlig et comeback til den tidligere socialdemokrat Karen Jespersen (V), der afløser Eva Kjer Hansen (V) som socialminister.
  • Samtidig betyder rokaden et farvel til transport- og energiminister Flemming Hansen (K), der afløses af skatteord-fører Jakob Axel Nielsen (K).
  • Eva Kjer Hansen forlader ikke regerin-gen, men bliver fødevareminister.

Den nuværende fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) bliver til gengæld formand for Venstres gruppe, oplyser TV 2 NEWS.

Med sin ministerpost følger Jakob Axel Nielsen i sin farfar K. Axel Hansens fodspor, om end med en anden partifarve. K. Axel Nielsen var socialdemokratisk justitsminister i otte år under først Jens Otto Krag (S) og siden Anker Jørgensen (S).

Rygterne om Eva Kjer Hansens fremtid har kørt lige siden, hun kort inde i sin ministertid kom galt af sted med sin bemærkning om, at ulighed ikke nødvendigvis var et problem, men at det tværtimod kunne være med til at skabe dynamik i samfundet.