Nyheder

Baadsgaard-pris til TV 2-reporter

Den 29-årige reporter i TV2|NYHEDERNEs gravegruppe Mads Ellesøe modtager Sten Baadsgaard Prisen 2007.

Mads Ellesøe får prisen for sine gentagne eksempler på, at han formår at sætte en vigtig sag på dagsordenen.

Priskomiteen udtaler om vinderen:

"Mads Ellesøe fortjener prisen, fordi han - i ægte Baadsgaard-ånd og med usædvanlig stor grundighed - dyrker den afslørende og dybdeborende journalistik. Han er ikke bleg for at give sig i kast med yderst researchtunge historier, og vi er imponerede over, at det gang på gang lykkes ham at følge dem helt til dørs - og få dem på skærmen - trods nutidens stramme budgetter og benhårde deadline-krav."

Blandt Mads Ellesøes produktioner er Dags Datos indslag om politiets drab af den psykisk syge Hans Jacob Tønnesen i en 7-Eleven butik, Dags Dato-indslaget om ulovlig dansk våbentransport til Eritrea, dokumentaren "Muhammedkrisen under huden" sendt på DR samt dokumentaren "Jacob og Klanen" sendt på DR2.

Mads Ellesøe fik prisen overrakt på PH cafeen på Halmtorvet mandag aften den 3. september i forbindelse med et arrangement i filmklubben Mandagsdokumentar. I øvrigt på den dag, hvor Sten Baadsgaard ville være fyldt 65 år.