Nyheder

Asmaa sender Enhedslisten ud

Enhedslisten har fået masser af omtale siden Asmaa Abdol-Hamid i foråret meldte sig som folketingskandidat, men nu står partiet til at ryge helt ud af Folketinget.

Det skriver NORDJYSKE og Fyens Stiftstidende.

Før Asmaa Abdol-Hamid dukkede op lå Enhedslisten stabilt over tre procent.

Siden er det kun gået en vej og i den seneste måling fra Megafon ligger partiet med 1,6 procent under spærregrænsen.

"Enhedslisten er ved at udslette sig selv. De er for mudrede i deres kommunikation og efter, Asmaa Abdol-Hamid er kommer til, har hun lavet så meget splittelse, at det er svært at se, hvad partiet står for, siger Peter Mose, som er medforfatter til bogen "Håndbog for statsministre", der handler om politisk ledelse.

Valgforsker Søren Risbjerg Thomsen bekræfter partiets nedtur. I august ramte Enhedslisten 2,4 procent i gennemsnit - det dårligste resultat siden før sidste valg.

"Det er en klar tendens i flere målinger. Jeg tror, det er problemet med Asmaa Abdol-Hamid, som gør udslaget, siger han.

Tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten Keld Albrechtsen er enig i, at Asmaa Abdol-Hamid er kilden til partiet nedtur.

"Jeg har fået flere opringninger fra medlemmer, der har meldt sig ud på grund af Asmaa. Jeg er ikke i tvivl om, at der også er en utryghed blandt vælgerne, og det problem må vi håndtere," siger Keld Albrechtsen, som vil forslå, at Asmaa Abdol-Hamid tager en lang snak med gruppeformanden og får afklaret alle diskussionspunkter så hurtigt som muligt.

Gruppeformand Line Barfod erkender, at der har været en del uro og usikkerhed omkring partiet siden Asmaa Abdol-Hamid kom til, men tror langt fra, at partiet er på vej ud af Folketinget.

"Hvis du ser på målingerne op til sidste valg, så lå vi dårligere end nu, så vi går ikke i panik. Der er ingen tvivl om, at der har været turbulens omkring Asmaa, og derfor er det vigtigt for os at slå fast, at Enhedslisten står for det, som vi altid har stået for," siger Line Barfod.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asmaa Abdol Hamid, som holder ferie i denne måned. Hun blev i maj opstillet som nummer to på listen i Kø