Nyheder

Offentlig sektor vokser under Fogh

Oppositionens påstande om udhuling af den offentlige sektor er tom snak. Det viser nye beregninger fra Finansmini-steriet ifølge finansminister Thor Pedersen (V). Det skriver Nyhedsavisen.

Økonomerne i ministeriet har beregnet, hvor stor en andel de offentlige serviceudgifter udgjorde af den samlede samfundsøkonomi under Nyrup-regeringen, hvor meget de har udgjort med den nuværende regering, og ikke mindst hvor meget de vil komme til at udgøre med den økonomiske 2015-plan, som regeringen har fremlagt. Og gennem alle tre perioder er der tale om vækst.

"Oppositionen beskylder os for, at væksten i den offentlige sektor ikke er lige så stor som væksten i det private. Men de her tal viser, at det er lodret forkert. Væksten i det offentlige forbrug er steget mere end det private og vil fortsætte med det med vores plan," siger Thor Pedersen.

Ifølge beregningerne har de offentlige serviceudgifter udgjort 25,5 procent af samfundsøkonomien under Nyrup-regeringen, 26 procent under Fogh-regeringen, og endelig vil de udgøre et halvt procentpoint mere med regeringens 2015-plan, nemlig 26,5 procent.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har ikke haft mulighed for at nærstudere Finansministeriets beregninger og vil derfor ikke direkte afvise tallene. Men hun afviser finansministerens pointe:

"Jeg har stor tillid til Finansministeriet, men det eneste, jeg kan sige, er, regeringens 2015-plan opererer med en historisk lav vækst. Det betyder, at man får mindre velfærd."