Turist forhindrer brand på slot

En årvågen svensk turist har æren for, at en kortslutning i en elektrisk golf-vogn, der var sat til opladning, ikke udviklede sig til en storbrand på Fredensborg Slot.

Golfvognen var sat til opladning i en stor trægarage, der ligger bag Kancel-lihuset på slottet. Her bor kronprin-sesse Mary og kronprins Frederik, som i øjeblikket er regent for sin mor, der holder ferie.

Røgen blev set af en svensk turist, der tilfældigt kom forbi. Han slog alarm på sin mobiltelefon.

Samtidig underrettede turisten slottets personale, og en slotsbetjent fik med en pulverslukker dæmpet ilden så meget, at han kunne skubbe bilen ud af garagen. I mellemtiden kom brand-væsnet med den helt store udrykning og slukkede de sidste gnister.

Garagen har plads til 14 biler, men anvendes til værksted og lager for bl. a. brændstof og træ, der bruges på slottet. Derfor kunne branden have udviklet sig voldsomt, hvis ikke der var grebet hurtigt ind.

Det var formentlig et løst stik, der forårsagede en kortslutning, som antændte bilen, oplyser politiet i Helsingør.