Nyheder

Instruktør tilfreds med rapport

Instruktør Christoffer Guldbrandsen, manden bag "Den Hemmelige Krig", er godt tilfreds med den uvildige under-søgelse af sin film. Undersøgelsen fastslår nemlig, at filmens journalis-tiske substans holder trods en heftig kritik fra regeringen og ikke mindst gratisavisen Nyhedsavisen.

"Det har DR's ombudsmand tidligere fastslået, og det mener jeg også selv, så jeg er slet ikke overrasket," siger han til Ritzau. Hverken Guldbrandsen eller medtil-rettelægger Nils Giversen er dog enige i alle undersøgelsens konklusioner.

Men instruktøren agter ikke at kritisere eller vurdere dens indhold.

"For os handler det om substansen. Nemlig at Folketinget blev vildledt, og at de danske styrker i 2002 udleverede fanger til amerikanerne på et tidspunkt, hvor det var almindelig kendt, at de ikke ville være beskyttet af Genevekonventionerne, og at de risikerede tidsubegrænset tilbageholdelse," siger Guldbrandsen, der ikke har været nervøs for resultatet af den uvildige undersøgelse.

"Men jeg har da gjort mig nogle tanker om, hvad dem, der lavede kampagnen mod filmen i sin tid, nu kan finde på."

Her tænker han på Nyhedsavisen, der førte an i kritikken af filmen og nu kun har hån tilovers for undersøgelsen.

"Jeg synes, at Nyhedsavisens reaktion taler sit eget tydelige sprog," fastslår han.