Nyheder

Rasmussen: Det handler om politik

Michael Rasmussen afviser over for fle-re danske aviser, at han skulle have løjet om sin træningstur til Mexico.

"Jeg vil fastholde, at jeg har været i Mexico. Og så vil jeg da også lige slå fast, at jeg har 15 negative doping-prøver liggende fra årets Tour de Fran-ce," siger Michael Rasmussen til Ber-lingske Tidende.

Danskeren føler, at han er blevet lyn-chet på et forkert grundlag, og at det i virkeligheden er politik, der lig-ger til grund for hans fyring fra Rabobank.

"Det her handler om politik og ikke hvorvidt, man er testet positiv eller ej," siger Rasmussen til B.T.

Stempel i passet

For Rasmussen kan de mange påstande om hans færden i Italien hurtigt blive afvist, hvis han blot vælger at frem-vise sit pas. I Mexico får man nemlig et stempel med dato i passet ved hver indrejse i landet. Men Michael Ramus-sen har ikke tænkt sig at forfølge den mulighed for at bevise sin uskyld.

"Jeg vil altså ikke udtale mig om den slags ting længere. Jeg føler ikke, at jeg er forpligtet til offentligt at berette om, hvor jeg befinder mig. Men fra nu af tager advokaten sig af alt det," siger Michael Ramussen.

"Kludder i papirarbejde ikke grund nok"

Forvirringen om Michael Rasmussens exit fra verdens hårdeste cykelløb kan dermed efterhånden ikke blive større. Danskeren blev sent onsdag aften suspenderet og dagen efter fyret, fordi han ifølge hold-chefen på Rabobank, Theo de Rooij, skulle have indrømmet at have løjet om sin træningstur til Mexico i juni.

Danskeren har erkendt, at han ikke har overholdt Den Internationale Cykelunions (UCI's) regler, når det gælder om at indgive de såkaldte whereabouts, men han afviser overfor Politikken, at hans kludder med papirarbejdet burde være grund nok til at smide ham ud af løbet.