Nyheder

Rasmussen beskyldes for doping

Den danske cykelrytter Michael Rasmus-sen er i hele cykelsportens søgelys i disse dage, og nu retter en tidligere kollega fra mountainbikesporten skarpe beskyldninger mod danskeren.

Amerikaneren Whitney Richards siger til velonews.com, at Michael Rasmussen i 2002 bad ham tage et par sko med fra USA til Italien, men at skoæsken viste sig at indeholde forseglede poser af et erstatningsprodukt for menneske-blod. Michael Rasmussen blev spurgt til sagen fredag efter 12. etape i Tour de France, hvor han afviste ethvert kendskab til sagen.

"Jeg kan ikke bekræfte noget af det. Men jeg kender hans navn," sagde Michael Rasmussen, som besvarede et spørgsmål mere, inden han forlod pressemødet.

Episoden fandt ifølge Richards sted i marts 2002. De to ryttere var ifølge amerikaneren blevet venner, da Rasmussen i 2001 kom til USA for at forberede sig til VM på mountainbike i Vail. Begge ryttere boede i 2002 i Italien, og ifølge Richards bad Rasmussen ham tage skoene med.