Nyheder

Kyllingen udelukkes fra OL og VM

Når Danmark i september rejser til Stuttgart for at deltage i cykelspor-tens VM på landevej, bliver det uden Michael Rasmussen. Selv om "kyllingen" i disse dage har succes i Touren og siden i søndags har solet sig i den gule trøje, er han ikke længere ønsket på det danske landshold. Det skriver Politiken. "Vi ligger inde med oplysninger, der gør, at Michael ikke opfylder vores interne etiske regelsæt," siger DCU's direktør, Jesper Worre, og bekræfter, at det handler om advarsler uddelt til Michael Rasmussen i forbindelse med dopingkontroller.

Danskeren har ifølge de internationale antidopingregler hele tiden pligt til at oplyse, hvor han befinder sig, så kontrollanter fra Anti Doping Danmark (ADD) og Den Internationale Cykel Union (UCI) til enhver tid kan dukke op og dopingteste ham. Er man ikke det sted, man har opgivet, eller undlader man at oplyse, hvor man er, udløser det en advarsel fra den instans, der mødte forgæves op for at teste. Og når man har indkasseret tre advarsler inden for 18 måneder, er der basis for at køre en dopingsag.

Beslutningen gælder også for OL i Beijing næste år.