Nyheder

Hver fjerde vil ikke betale for DR

Seermagneter som "Krøniken" og "Mata-dor" er tilsyneladende ikke nok til, at danskerne føler, de får nok for li-censpengene.

I hvert fald vil tæt på hver fjerde dansker droppe DR, hvis den statsejede medievirksomhed blev lavet om til en valgfri betalingskanal på linje med eksempelvis TV3. Det viser en menings-måling, som analyseinstituttet Zape-ra.com har foretaget for MetroXpress.

Ifølge meningsmålingen handler dansker-nes utilfredshed primært om prisen.

Tallene overrasker Merethe Eckhardt, underdirektør i DR Medier.

"Det kommer helt bag på mig, for vores målinger viser, at over 90 procent af befolkningen benytter sig af et eller flere DR-medietilbud hver uge," siger underdirektøren, der ikke helt kan forstå, hvad det er, danskerne er utilfredse med.

Efterlyser lavere licens

Danskernes utilfredshed handler primært om prisen. Hver anden er således klar til at tage DR med i programpakken, hvis licensen bliver lavere end de 1075 kroner, licensen koster per halve år.

Alligevel er Merethe Eckhardt nysgerrig:

"Vores opgave er at servere en palet af tilbud, der når ud til den enkelte dansker, så jeg er nysgerrig efter at vide, hvor det er, vi ikke opfylder danskernes forventninger."

Naturligt at danskerne brokker sig

Tidligere formand for foreningen Kritiske Licensbetalere, Morten Messerschmidt (DF) finder det ganske naturligt, at danskerne brokker sig over den faste licensafgift.

"Det er en public service-stations lod at ligge under for kritik. Folk vil altid være sure, når man tvinger dem til at betale noget, de ikke kan vælge fra," siger han.

23 procent af de adspurgte mener, at licensbeløbet står i et rimelig forhold til kvaliteten. 75 procent vil ikke betale mere i licens, selv om dette kunne redde DR fra nedskæringer. 45 procent foretrækker, at DR bliver gjort til en valgfri betalingskanal.