Nyheder

Eksplosion skabte panik i New York

En person mistede livet på grund af et hjertetilfælde, og knap tyve blev så-ret, da et varmerør i går sprang læk i New York-bydelen Manhattan og sendte paniske mennesker på flugt gennem ga-derne omkring togstationen Grand Cen-tral Terminal.

"Alle tænkte selvfølgelig på 11. sep-tember, fortæller Heiko Thieme, og be-skriver eksplosionen som en vulkan.

Vand og damp fra varmerøret skød som en gejser op i luften og nåede højere op end den 77 etager høje Chrysler bygning.

Den underjordiske eksplosion fik også en transformator til at eksplodere, og da folk begyndte at løbe fra stedet lignede billederne i glimt 11. september 2001, da World Trade Center kollapsede. Eksplosionen kom oven i købet dagen efter, en efterretningsrapport fra National Intelligence Estimate advarede om, at al-Qaeda arbejder på at angribe selve USA.

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, kunne dog ved en efterfølgende pressekonference slå fast, at der ikke var tale om en terrorhandling.

"Der er ikke grund til at tro, at det her er andet end en fejl i vores infrastruktur," sagde Bloomberg om eksplosionen, der lavede et knap otte meter bredt krater i jorden.

Varmerøret er fra 1924, og det frygtes nu, at der er blevet skudt asbest ud i luften, da det eksploderede midt i aftenmyldretiden.